pátek 28. června 2013

Jednou něco končí a něco zase začíná ...

Tak a definitivně tu máme prázdniny! Dnes byl poslední školní den, tedy pro nás školkový. Loučení se školkou proběhlo se vší parádou. Nechybělo pasování na školáka, spaní ve školce a i napéct jsme zvládli, teda především Marťa.  Ale dnes to bylo opravdu naposledy, po prázdninách na Marťu čeká škola. A máme zase jednu etapu za sebou. Přesně si pamatuji na den, kdy jsem se slzami v očích vedla toho svýho malýho klučíka do školky a moje mamka mi říkala .... počkej, za chvíli ho povedeš do školy. Přišlo mi to jako budoucnost na míle vzdálená, ale nebyla ...







Přeji všem, ale především dětem, krásné prázdniny, spoustu sluníčka, 
koupání a cestování bez nehod.

14 komentářů:

  1. Nádherná kytička a k tomu na tvých fotkách, to je balzám pro oči a duši. Díky a přeji krásné prázdniny.A tobě Baru přeji pohodu, klid a relax.
    Taky jsi dostala takovou krásnou kytičku nebo ta byla pro paní učitelku na rozloučenou?Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tahla byla pro paní učitelku, vlastně byly celkem tři stejné :-) Aneb každému podle zásluh :-) Mě zítra začíná "zdravotní dovolená" tak balím děti, jedou s tatínkem na dovolenou sami. Krásné prázdniny i Tobě, kam jedeš na dovolenou?

      Vymazat
  2. Letos dovolenou ošidím, mám intenzivní soukromý jazykový kurz.Ale budou aspoň výlety do hor, Praha, návštěvy atd. Já horko a moře nemusím.
    Kytičky jsou krásné.Moje mamka byla učitelka ve školce a vždycky si nosila květiny domů, byla to krása.
    Doufám, že o zdravotní dovolené budeš "zdravotně odpočívat"!Krásný večer.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to je super plán! Taky bych si něco takového dala, ale s dětmi to moc nejde. Ale aspoň Marťa má v červenci i v srpnu příměstský jazykový tábor. Na odpočiněk se chystám, po 6 letech jsem týden sama! No zatím jsem to ořvala, ale máme v plánu ještě další prázdninové akce, tak se to snažím brát pozitivně. Aspoň bude mezi rehabkami čas na galerie, výstavy, pravé italské cappucinno s kamarádkou a nákup letních šatů. A dneska vložím jeden báječný recept na koláč, co jsem pekla chlapům s sebou.

      Vymazat
    2. Tak to se těším, z tvých receptů čerpám pořád.Říkám tomu "Bářina skvělá kuchařka".Tak vidím, že chlapi budou mít "pánskou jízdu"!Týden uteče jak voda, ty si odpočineš, zrehabilituješ, načerpáš energii.Hlavně Baru, ať tě nic nebolí a jsi v pořádku.Jana

      Vymazat
    3. Jani, nebudou tam sami, je tam dalších 7 rodin, oni to zvládnou a děti budou mít jinou dovolenou, chlapskou :-) Přesně vidím, jak budu za týden vybalovat ty hory nepoužitého oblečení :-) Jani, já jsem teď zjistila, že poslední kousek koláče, který jsem tu měla odložený na focení, mi ráno někdo "sežral", tak Ti posílám aspoň odkaz na báječnou bublaninu http://lucieliving.blogspot.cz/2013/06/tresnova-bublanina.html Já si ji jen malinko upravila, dělala jsem půl na půl třesně a jahody, místo 500ml polohruhé mouky jsem dala 250ml polohrubé a 250ml ječné celozrnné, místo klasického cukru třtinový. Nebo by se dal použít rýžový sirup na oslazení, ale bylo by ho potřeba víc. Místo smetany klasické můžeš použít mandlovou rostlinnou a máš zdravý koláč :-) Děkuju moc, momentálně mě nejvíc štve vlastní blbost, ale i ty špatné věci se dějí z nějakého důvodu a všechno se dá řešit. Důsledky si holt musím nést sama. A´t se koláč podaří! Určitě ho ještě budu péct, tak potom vložím foto.

      Vymazat
    4. Díky za recept.Určitě zkusím.Jahody zrají.....
      Tak to mohla být super dovča, ale ty si to užiješ i doma.Hlavně neumývej okna apod., odpočívej a děkuj všem andělům,že to dopadlo takhle. Ale něco si koupit musíš, to je jasná věc! Přeji Ti hezkou sobotu. Jana

      Vymazat
    5. Okna umývat nebudu, to slibuju! :-)Jani i Tobě krásný víkend!

      Vymazat
  3. Barboro,krásné prázdniny...taky nám to tak uteklo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, nápodobně! Letí to hrozně. Já si říkám, že ještě že mám toho malýho, ještě nás to aspoň jednou čeká :-)

      Vymazat
  4. Barunko, krásné prázdniny i tobě .... nádherná kytička a moc krásně nafocená ... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, děkuji a nápodobně! Užij si báječné prázdniny.

      Vymazat
  5. Báro,
    kytička je nádherná !
    Jak to tady čtu, tak to opravdu vypadá na zdravotní dovolenou.
    Kdy se ti tohle stane, že jsi týden sama ?
    Chápu, že je to jiné, ale určitě i ty si ten týden dokážeš užít :-)
    My letos také s Puňtou v břiše toho moc nenacestujeme, i když dceři budeme muset vymyslet nějaké aktivity.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, je to tak. Je to poprvé, co jsem takto sama bez dětí, nikdy jsem bez nich nebyla déle než 3 dny. Manžel je pryč pořád, tam už jsem zvyklá. Ale opravdu odpočívám a užívám si to, zatím pořád! :-) Každý den nový příspěvek na blog, to se taky nestává vždycky :-) Asi jsem takový relax opravdu potřebovala a vypadá to, že jsem našla to kouzelné tlačítko off a momentálně jedu ve velmi příjemném režimu slow down.S miminkem se ještě nacestujete .... jen hezky odpočívek a užívej si to, jak já na to ráda vzpomínám. Krásný den a děkuju.

      Vymazat