pátek 14. června 2013

Hřebenovka Chopok

Jedno z nejkrásnějších míst, alespoň pro mě. Chopok (2023 mnm). Odtud hřebenovka na Děreše (2003 mnm) - Sedlo Polany  - Tri vody. Celodenní nádherný výlet do Nízkých Tater. Chopok je druhou nejvyšší horou nízkých Tater a nachází se západně od Ďumbieru (2043 mnm), nejvyššího vrcholu celého pohoří. A když Vám vyjde počasí jako nám, čekají milovníky hor nezapomenutelné scenérie. Malou část z nich můžete vidět níže.


 Kamenná chata na Chopku. Doporučuji se zastavit na čaj z devíti bylin, když je zima, je ideální s rumem :-) Na terase potom můžete v klidu popíjet čaj a pozorovat sviště. Vyfotit sviště bez teleobjektivu není jednoduché, je hodně plachý.




 Svišť horský


 Panorama Nízkých Tater, není to nádhera?


Kotel pod námi, trochu závrať, ale foto muselo být. Ve čtvrtek navíc čerstvě šestiletý Martínek! Lásku k horám zdědil po rodičích :-) A jelikož miluje lanovky, svezl se hned třemi. Vyjeli jsme čtyř sedačkou z Jasné (Biela puť) na Koliesko, z Kolieska novým Twinlinerem, který vypadá jako malý vláček, na Priehybu do údolní stanice nového Funitelu, který nás vyvezl až na Chopok.






Taky máte občas takový ten pocit, když někam přijedete jako že jste tam doma? Vždycky, když se dostanu na Chopok, mám pocit, že jsem doma. Já to tady prostě miluju. V srpnu už máme naplánovanou hřebenovku z Chopku na Ďumbier.



 Přechod Děreše.

 Pohled na Chopok.



 Siná a klikatice, po které jsme sestupovali dolů. Tady v horních pasážích to ještě šlo.


To je prostě nádhera! 


 Sedlo Poľany.


 Siná




 Sestup dolů do údolí na úbočí Siné. 

Tri vody.


Tak nazujte pohorky a vzhůru za krásami Nízkých Tater :-)


10 komentářů:

  1. Krásné lákadlo, hned bych pohorky obula jela...... nás letos čekají Krkonoše, Tatry snad příští rok!
    Fotky jsou skvělé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krkonoše jsou taky krásné, ty zase čekají teprve nás :-) Pěkně postupně! Díky za návštěvu.

      Vymazat
  2. Barborko, děkuji za krásné fotky a moc milé připomenutí. Byla jsem tam několikrát na týdenním školení a vždy jsme absolvovali, výšlap na Chopok od Mikulášské chaty.
    Krása, měla by se tam opět vydat.
    Pěknou rekreaci Šárka

    OdpovědětVymazat
  3. Rádo se stalo, Šárko. Hory se nikdy neomrzí :-)Děkuji za milou návštěvu a krásný den.

    OdpovědětVymazat
  4. Baru, to je nádherná dávka krásných fotek.Hory jsou úžasná věc!Kolik jste nachodili km? Vypadá to, jako by jste prošli světa kraj....úžasné.Moc Vám to sluší i na horách.
    Díky za krásný páteční příspěvek.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani. Já to přesně nevím. V horách se měří vzdálenost na hodiny, ale muž měl občas zapnutý Runkeeper, tak to zjistím. Ale každý den jsme nechodili, s dětmi to musíme i střídat, kromě kopců byl aquapark v Popradu, muzeum, botanická zahrada, dětské hřiště a v pátek ještě Spišský hrad, což byla dokonalá tečka za touto dovolenou. Děkuji za návštěvu a krásnný víkend!

      Vymazat
  5. Hned bych se nazula! Krásné fotky a určitě skvělý relax.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě úžasný. Už se těším, až vyrazíme zase. Hory jsou hory, to horko nemusím.

      Vymazat
  6. Baru, díky za připomenutí míst, kde jsem také byla...je to prostě nádhera, viď? ty rozhledy do kraje na horách miluju :-)a je skvělé, že i děti mají stejnou zálibu jako rodiče (doufám, že tomu tak budu i u nás, když půjdem pěkně příkladem :-)
    Bára

    OdpovědětVymazat
  7. Baru, ty děti většinou dělají co je naučíš a co doma vidí. Takže nemám strach, že by tomu u vás bylo jinak. Hory jsou láska na celý život. Je to nádhera, která se nikdy neokouká.

    OdpovědětVymazat