pondělí 20. května 2013

Zahájení lázeňské sezóny v Priessnitz Jeseník

Týden utekl jako voda a já jsem přemýšlela, jakým tématem přispět na blog. Ano, poslední dobou blog významně zanedbávám a jsem si toho vědoma. Asi proto, že měsíc květen mám takový hodně vytížený a tak jsem si řekla, proč nenapsat něco ze života, ne? Sice je to tak trochu pracovní příspěvek, ale vzhledem k tomu, že moje práce je současně i mým koníčkem, tak proč ne.  Ve čtrvtek jsem vyrazila na zahájení lázeňské sozóny do hotelu Priessnitz v Jeseníku. Když pominu tu šílenou objížďku, díky které jsem strávila v autě téměř pět hodin, byla to příjemná pracovní akce. Předem se musím omluvit za kvalitu fotografií, všechny byly pořízeny mobilním telefonem.






V sobotu 18.5.2013 proběhlo slavnostní zahájení lázeňské sezóny v Jeseníku a Dr.Hauschka u toho nemohl chybět!  K vidění byl nejen náš Hauschka tým, ale také hlavní program, kde bylo kromě dobových kostýmů i spousta dalších atrakcí a vystoupení, ale bohužel ne všech jsem měla možnost se zúčastnit. Pracovala jsem ... a moje krásná kolegyně Zuzka byla jednou z členek týmu, které hýčkaly a rozmazlovaly zdejší dámy. 





 





I když pracovní program byl opravdu nabitý, přece jen jsem si našla hodinku volného času, abych vyrazila s holemi a mohla se pokochat krásou okolní přírody. Dokonce jsem si  zašla na velmi zajímavou přednášku pana Mgr. Kaliny a nechala se (celkem snadno) přesvědčit na jednu z Priessnitzových léčebných metod a to Skotský střik, což je celotělová kontrastní procedura využívající účinků střídaní teplých a studených podnětů. Významně podporuje krevní oběh a taky působí pozitivně na psychiku! POZOR, je to úžasný životabudič a při příští návštěvě Jeseníku tuhle proceduru rozhodně nevynechám.  Jeseník jsem si užila, i když to byla akce pracovní a ještě aby ne, vždyť je to místo s magickou energií a nejčistším ovzduším v rámci Evropy.

Přeji všem krásný začátek týdne!


16 komentářů:

  1. Krásné fotky !
    V Jeseníkách jsme nikdy nebyla a moc ráda bych se tam podívala :-)
    Barboro, moc děkuji za gratulaci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jsou z mobilu :-) Díky Ili a není za co, takové zprávy jsou krásné ....

      Vymazat
  2. Skvělou práci máš :) Tyhle lázně miluju, teda nikdy jsem tam nebyla na žádný kúře, jen zvenku, ale zamilovalal jsem si to tam během dovči v Jeseníkách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tam krásně, škoda že jsem nestihla nafotit to venkovní Balneo, které tam mají, to je taky moc pěkné.

      Vymazat
  3. Nádherné fotky, hned bych jela taky.

    OdpovědětVymazat
  4. Báro, díky za tip. V Jeseníkách jsem nikdy nebyla, musím to napravit. Je tam asi moc krásně :-) Pa Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, určitě doporučuji, když ne přímo na pobyt, tak alespoň na výlet.

      Vymazat
  5. krásný příspěvek....to je radost pracovat :-)to jste si to tam krásně užily.
    Baru, nemáš tip na ubytování v Jeseníkách? my každé léto jezdíme na tury po horách, a letos ještě vybráno nemáme, kam se vydáme, ale Jeseníky máme také na seznamu, a jsem ráda, vypadá to tam krásně podle těch fotek
    Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, osobní nemám, protože já spím vždycky jen na Priessnitz, ale manžel doporučuje hotel Ovčárna http://www.volareza.cz/www/index.php?z=4 Nevím, jak moc velký luxus hledáš, tohle jsou jen tři ***. My letos taky pojedeme na hory, nejdřív Vysoké Tatry, ty miluju a potom Orlické hory. Už se nemůžu dočkat!

      Vymazat
    2. díky za odkazy, hned si ukládám. a přeji vydařenou další horskou dovolenku :-)

      Vymazat
  6. Baru,krásný příspěvek.Jsem ráda,že jsi zavítala do našich hor.Moc Ti to v Jeseníku sluší.Fotky se Ti i mobilem povedly.Myslím,i kdyby jsi fotila dětským foťákem třeba popelnici, v tvém podání by byla fotka úžasná!!!!Jsi "profík"!!!Co vlastně fotíš nejraději? Krajiny,osoby,budovy,květiny.....Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani a ty zase lichotnice! Díky! Nejraději industriál, ale za tu dobu co fotím, se to stále mění, momentálně mě uchvátilo lidské tělo a mám ráda dokument ve fotografii, abstrakci, architekturu, ale rezavý starý fabriky prostě vedou :-) Krásný večer.

      Vymazat
  7. Když si to někdo zaslouží, tak proč nepochválit!Jana

    OdpovědětVymazat