čtvrtek 4. dubna 2013

Fantastický alsaský cibulový koláč

Taková lepší pizza. Vlastně hodně dobrá! Recept je podle mistra  P o h l r e i c h a  a je opravdu výborný! Ráda se s Vámi podělím o jeho přípravu.  Ta je velice jednoduchá a u spousty lidí, kterým jsem recept dala, si získal velkou oblibu.





 POTŘEBNÉ PŘÍSADY
150g slaniny,
2 cibule, 
2 stroužky česneku,
1 kelímek zakysané smetany,
sůl, 
pepř,
100 ml vlažné vody, 
1 lžíce mléka, 1
 lžíce olivového oleje, 
půl lžičky kvasnic, 
půl lžicky cukru, 
200g hladké mouky
 





POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve vypracujeme těsto. Všechny suroviny smícháme a poté postupně přidáváme mouku. Těsto je hotové, když se přestane lepit na okraj mísy. Poté jej necháme několik hodin odležet v lednici (ideálně v igelitovém pytlíku, ale nechte mu trochu prostoru, bude kynout). Rozehřejeme troubu na 250 stupňů C, slaninu a cibuli nakrájíme na nudličky/kroužky a orestujeme na pánvi. Do zakysané smetany zamícháme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Těsto rozválíme a poté rukama roztáhneme na plech. Já peču na pečícím papíru. Zakysanou smetanou potřeme těsto, posypte orestovanou slaninou a cibulí a pečeme, dokud okraje těsta nezezlátnou (cca 10-15 minut). Je opravdu výborný!

Dobrou chuť :-)

Foto © Barbora Grünwaldová  
Fotografie podléhají autorskému zákonu.  

12 komentářů:

  1. Tak to vypadá opravdu lahodně..:-)
    Baru, ty kvasnice sušené?
    Určitě vyzkouším..děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dávám klasické droždí v kostce.

      Vymazat
  2. Díky za recept Baru.Tvé "food příspěvky" miluju.Zkouším je a nikdy mě recepty nezklamaly.
    Jsi úžasná-nejenom, že to jídlo dobře připravíš, ty ho umíš i krásně servírovat a i fotit!!!!Líbí,líbí,líbí.....Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó děkuji :-) No jo, ona totiž láska prochází žaludkem a já mám doma tři chlapy :-)

      Vymazat
  3. Tak jsem si opsala. Vypadá to totiž náramně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo, ono to i náramně chutná :-)

      Vymazat
  4. Mně taky, líbí, líbí, líbí... Tohle musím vyzkoušet, vypadá to lákavě a jak píšeš, všem chutnal. Báro, díky za recept, už si ho ukládám a o víkendu ho vyzkouším. Teď jsem dorazila z práce a mám hrozný hlad... Měj se fajn! :-) Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, určitě nebudeš litovat, navíc tohle těsto moc práce nedá. Pěkný večer!

      Vymazat
  5. Barunko,
    vypadá to nádherně .... děkuju za recept, hned si ho jdu opsat .... pa, pa a přeju ti krásný víkend .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobě taky Marki! Potom napiš, jak chutnalo :-)

      Vymazat
  6. naprosto výborné, děkuji!! nějaké další nápady na náplň by nebyly?
    Gábina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mistru Pohlreichovi poděkujte :-) Nápadů je spousta, já tohle těsto dělám jako základ na každou pizzu, protože je nejlepší a časem něco přidám. Postupně ... :-)

      Vymazat