Taková lepší pizza. Vlastně hodně dobrá! Recept je podle mistra P o h l r e i c h a a je opravdu výborný! Ráda se s Vámi podělím o jeho přípravu. Ta je velice jednoduchá a u spousty lidí, kterým jsem recept dala, si získal velkou oblibu.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
150g slaniny,
2 cibule,
2 stroužky česneku,
1 kelímek zakysané smetany,
sůl,
pepř,
100 ml vlažné vody,
1 lžíce mléka,
1
lžíce olivového oleje,
půl lžičky kvasnic,
půl lžicky cukru,
200g hladké mouky
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejdříve vypracujeme těsto. Všechny suroviny smícháme a poté postupně přidáváme mouku. Těsto je
hotové, když se přestane lepit na okraj mísy. Poté jej necháme několik
hodin odležet v lednici (ideálně v igelitovém pytlíku, ale nechte mu trochu
prostoru, bude kynout). Rozehřejeme troubu na 250 stupňů C, slaninu a cibuli nakrájíme na nudličky/kroužky a orestujeme na
pánvi. Do zakysané smetany zamícháme prolisovaný česnek, sůl a pepř.
Těsto rozválíme a poté rukama roztáhneme na plech. Já peču na pečícím papíru. Zakysanou smetanou potřeme těsto, posypte orestovanou slaninou a
cibulí a pečeme, dokud okraje těsta nezezlátnou (cca 10-15 minut). Je opravdu výborný!
Tak to vypadá opravdu lahodně..:-)
OdpovědětVymazatBaru, ty kvasnice sušené?
Určitě vyzkouším..děkuji
Dávám klasické droždí v kostce.
VymazatDíky za recept Baru.Tvé "food příspěvky" miluju.Zkouším je a nikdy mě recepty nezklamaly.
OdpovědětVymazatJsi úžasná-nejenom, že to jídlo dobře připravíš, ty ho umíš i krásně servírovat a i fotit!!!!Líbí,líbí,líbí.....Jana
Ó děkuji :-) No jo, ona totiž láska prochází žaludkem a já mám doma tři chlapy :-)
VymazatTak jsem si opsala. Vypadá to totiž náramně...
OdpovědětVymazatPeťo, ono to i náramně chutná :-)
VymazatMně taky, líbí, líbí, líbí... Tohle musím vyzkoušet, vypadá to lákavě a jak píšeš, všem chutnal. Báro, díky za recept, už si ho ukládám a o víkendu ho vyzkouším. Teď jsem dorazila z práce a mám hrozný hlad... Měj se fajn! :-) Monika
OdpovědětVymazatMoni, určitě nebudeš litovat, navíc tohle těsto moc práce nedá. Pěkný večer!
VymazatBarunko,
OdpovědětVymazatvypadá to nádherně .... děkuju za recept, hned si ho jdu opsat .... pa, pa a přeju ti krásný víkend .... Marki
Tobě taky Marki! Potom napiš, jak chutnalo :-)
Vymazatnaprosto výborné, děkuji!! nějaké další nápady na náplň by nebyly?
OdpovědětVymazatGábina
To mistru Pohlreichovi poděkujte :-) Nápadů je spousta, já tohle těsto dělám jako základ na každou pizzu, protože je nejlepší a časem něco přidám. Postupně ... :-)
Vymazat