neděle 7. dubna 2013

Baronky

Včera večer jsme s drahou polovičkou vyrazili za kulturou. Tentokrát do  d i v a d l a  a vybrala jsem  představení Baronky. Herecké obsazení mluví za vše. V roli baronky Eva Holubová, v roli služebné Zuzana Bydžovská. Jejich výkon byl naprosto excelentní! Naše bránice jen těžko odolávaly náporu smíchu. Naposledy jsem se takto bavila na představení Můj báječný rozvod s Eliškou Balzerovou. Jsou to zkrátka paní herečky. 




Nechyběla ani sklenička portského v příjemné restauraci s výhledem na Jakubské náměstí a taky jsem konečně "vyvenčila" nový prsten, který opět pochází z dílny Ivety Strnadové.  Je to leštěný onyx ve stříbře a výběr kamene nebyl náhodný.  Kdo se trochu zabývá drahými kameny tak jeho účinky zajisté zná. Asi ho nedám z ruky :-)



Co říci k představení? Nejraději bych neřekla nic, než že je opravdu musíte vidět! Je to příběh baronky a její služky, který má hlubší podtext. Včera to bylo hostující představení v Divadle Bolka Polívky, jinak můžete představení vidět v Divadle Kalich.


Tak pokud plánujete navštívit Prahu nebo v Praze jste, 
určitě poptejte lístky, pokud ještě budou volné.


11 komentářů:

  1. Barunko,
    nedalo mi to a schopnosti onyxu jsem si vyhledala .... má jich opravdu hodně ..... představení muselo být nádherné, obě herečky mám moc ráda ..... přeju ti krásnou neděli, pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, děkuji, Tobě taky. Onyx je úžasný kámen :-) Já na ty šutry nedám dopustit :-)

      Vymazat
  2. Baru, krásné fotky a ten prsten... Chci se taky někdy vypravit do divadla, musel to být zážitek. Díky za tip a přeji klidnou neděli! Monika

    OdpovědětVymazat
  3. Ano,kultura je taky potřeba.Já byla naposledy v divadle v Praze, ale to už je dost dlouho, takže jsi mě navnadila na nový kulturní zážitek.Něco naplánuji.Prsten je krásný a krásná je i ta první fotka, originální, moc se mi líbí.Hezké odpoledne. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chodím do divadla min. 1x za dva měsíce, chodíme i s Martínkem. Je to moc fajn. Jinak fotka je takový experiment :-) Děkuji a pěkný večer.

      Vymazat
  4. Baru, už jsem Ti dnes jednou komentovala, ale asi jsem špatně zadala kódy... :-). Ráda to udělám ještě jednou... Představení je lákavé, protože obě velké herečky mám ráda... Prsten s onyxem je krásný, hned jsem se podívala na stránky Ivety Strnadové, má tam pěkné věci. Užívej slunečného odpoledne. Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni, u nás dnes sněžilo, po sluníčku ani vidu ani slechu :-) Asi si z nás dělá letos to jaro dobrý den.

      Vymazat
  5. To zní hrozně dobře! Jenom škoda, že mi se do divadla jentak nedostanem (ne kuli mě:D) Pořád svou lásku tahám aspoň do Dejvického, co máme nejblíž (chci hrozně na Racka), ale pořád neúspěšně:)

    OdpovědětVymazat
  6. Iri, tak zajdi s kamarádkou! Já tak občas vyrazím, spojíme to s posezením a je z toho příjemný večer.

    OdpovědětVymazat
  7. Tyhle dvě jména dohromady na jedné scéně to musí být nářez!:D No, mám stejný problém jako Iri, ale zase by aspoň měl kdo hlídat .)

    OdpovědětVymazat