středa 20. března 2013

Se šarmem Pařížanky

Inspirována blogem Vivi, zakoupila jsem si před odjezdem na dovolenou knihu resp. průvodce Se šarmem Pařížanky. Tato knižní publikace je určena převážně ženám, které touží mít typicky francouzský šarm a eleganci. Na jednu stranu celkem zklamání, protože jsem se nedozvěděla až tak nic nového pod sluncem, na druhou stranu snad užitečný průvodce zajímavých míst, která nejsou turisticky "profláknutá", kdybych se náhodou chtěla do Paříže přece jen vydat.  Módní ikona Ines de la Fressange Vás naučí základy oblékání, líčení a nakupování. Prý :-) Ale kdo je dneska už nezná, že?



 Průvodce je celkem zajímavě udělaný, takže alespoň po této stránce mě zaujal. Spousta fotografií a tipů. Na obrázku vidíte můj oblíbený parfém od Diora Addict a náramek Ooops.  O jejich tvorbě jsem nedávno psala zde.



 Náušničky jsou rovněž Ooops. Mám jejich šperky moc ráda. V knize je samostatná kapitola o doplňcích.








Jestli máte tuhle knihu doma, docela by mě zajímal Váš názor na ni. 
Budu ráda, když se podělíte :-)



PS: A vítám nové čtenářky!



18 komentářů:

  1. Dobrý večer Báro, mám tuto knížku doma už od podzimu a mám z ní stejný dojem jako vy. Velká očekávání, moc se mi líbila, ale v podstatě nic nového jsem se nedozvěděla. I přesto si ji ale občas znovu prolistuji - jen tak pro potěšení.
    Jo a na Youtube má Ines de la Fressange dokonce i videa na toto téma.
    Máte moc hezký blog.
    Marcela Zvozilová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, děkuji za návštěvu a pochvalu. Na video jsem koukala, původně jsem ho chtěla vložit i sem :-)A s knihou jsme na tom úplně stejně. Pěkný večer.

      Vymazat
  2. Hezký jarní den, knihu mám už rok, taky jsem neodolala!! Už prodavačka mi říkala, že je to drahý časopis Já jsem chtěla být in, tak jsem si ji koupila. Zklamání, vyhozené peníze. A ve Francii že bych potkávala krásné a upravené Francouzky nemohu potvrdit. To v Praze je daleko víc hezkých holek. Francouzi nafoukaní, nesympatický. Byli jsme jen u moře v Provence. Třeba je Paříž jiná, musím vyzkoušet. Krásný jaro Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, tak koukám, že u Vás je zklamání ještě větší než u mě! Já ve Francii nebyla, nedokážu tedy posoudit mentalitu národa, ale ráda bych se někdy koukla do Chartres na tu jejich katedrálu. Nicméně u knihy se mi líbí alespoň to provedení :-) Děkuji za návštěvu a pěkný den!

      Vymazat
    2. Já se tedy musím Pařížanek zastat. Trávím v Paříži přibližně dva měsíce v roce a jejich šarm se dle mého soudu nezapře. Mají to v sobě. Určitě i v Praze se některé ženy hezky oblíkají, ale často je to příliš "nucené", bez nápadu. Pařížanky umí, mají přirozený šmrnc a vkus, jsou právem módní ikony. A nádherně voní. Na druhou stranu moje další oblíbená země - Holandsko - je pro módní inspiraci ještě mnohem lepší.

      Vymazat
    3. Vivi, šarm a vkus jim nikdo nebere, v tom zajisté mají prim, o tom žádná. Já jejich mentalitu neznám a proto nesoudím, jen ta knížka byla prostě spíše zklamáním, protože jsem se tam nedočetla nic, co bych až tak nevěděla. Ale průvodce po obchodech a kavárnách může být určitě fajn, alespoň se člověk podívá tam, kde to není tak známé. Já jsem spíše dobrodruh, mám ráda Rumunsko, učarovalo mě a doufám, že se tam brzy zase vypravím. Stejně jako Slovinsko. Tam se ale žádná honba za módou nekoná, tam je to trochu o něčem jiném. A to je spíš můj svět :-) Každopádně ať Ti výlet do Paříže brzy vyjde!

      Vymazat
  3. Ahoj Báro, díky za info o knize. Francii miluji, ale je pravda, že ten rozdíl v oblékání, stylu není už tak rozdílný, jako dříve... Francouzsky to prostě umí. Namalují si rudé rty, hodí přes sebe šátek a mají šmrnc :-) Stále po nich pokukuji.
    Hezký první jarní den! Paa Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni, ano, souhlasím, že ten rozdíl už není tak velký. Mám dvě kamarádky, které kdyby někdo neznal, bude si myslet, že jsou Francouzsky :-) Pěkný den i Tobě!

      Vymazat
  4. Myslím, že žádná kniha nenahradí osobnost Inés. Je to opravdový požitek shlédnout pořady ve kterých občas vystupuje. Je to prostě osobnost, co má tu nepřehlédnutelnou "auru"! Člověk si může různé návody číst, ale jestli to nemá někde pod kůží, nic to nepomůže a pak když už to má, nepotřebuje to:-)
    No s francouzskou elegancí to začíná být také na "štíru". Občas, když se na to po fr. ulicích koukám, nevím zda nejsem v Emirátech:-)Zato příroda, víno, jídlo, kultura a památky jsou stále francouzsky okouzlující, prostě " c´est la vie"!
    P.S.
    mám dojem, že si opravdu umíš s elegancí poradit i bez fr. návodu!Bijou jsou +++.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lezarts, máš zcela jistě pravdu, když to člověk nemá v sobě, nepomůže mu nic. Já jsem si knihu koupila spíše ze zvědavosti, ale celkem mě zklamala. Prima den!

      Vymazat
    2. Tak do třetice komentář a pak už budu mlčet ;-). Já jsem přesvědčená, že by si knížku měla koupit každá (druhá) žena ;-)...snad by se to v českých ulicích trochu změnilo.

      Vymazat
    3. Myslíš, Vivi? Já jsem přesvědčená, že kus toho musí každá žena mít v sobě, jinak může přečíst knih kolik a chce a pořád bude jen "kopírovat" něčí styl.

      Vymazat
  5. Ahoj Baru, Ooops jsou překrásné, ale asi bych je neuměla nosit. K Tobě se hodí výborně! Nepotřebuješ šarm pařížanky, máš rozhodně svůj vlastní;-). Jedno je ale jisté, francouzky jsou přirozené a sami sebou, to češkám bohužel někdy chybí... Hezký večer, papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, já taky nejdřív nevěděla, jestli budu umět Ooops nosit a je pravda, že náušnice jsou moje nejoblíbenější :-) Náramek nosím méně častěji, protože přece jen zastávám heslo méně je více. A děkuju! Pěkný den.

      Vymazat
  6. Milá Báro, jsem ráda, že jsem tě inspirovala k nákupu "Pařížanky". Je to milá knížka plná nápadů a spoustu z nich jsem v Paříži otestovala a nezklamaly. Letos jsem byla v Paříži zatím jen jednou, ale už se těším, až tam zase roztočím svou sukni i všechny peníze. :-) Tvoje šperky...to je moje láska. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se se alespoň Tobě knížka líbí, Vivi. I mě se líbí, Pařížankám jejich šarm rozhodně neupírám, ba naopak. Ony to opravdu umí, ale jen od té knížky jsem čekala trochu víc.

      Vymazat
  7. No, co si budeme povídat, vypadá to lákavě:) Tak až někdy třeba pojedu do Paříže, přikoupím si ji na čtení na cestu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ano, zase tak špatná není :-) No já knihu už mám, tak snad teď ta Paříž? :-))

      Vymazat