úterý 19. března 2013

Rakousko - Štýrsko - Tauplitz

Všechny čtenáře zdravím po návratu z lyžařské  d o v o l e n é   a pokud někdo patří (stejně jako já) k milovníkům zimy, přidávám ještě pár zimních fotografií z  T a u p l i t z u  a lyžařského střediska Tauplitzalm. Zalyžovali jsme si do sytosti, i když mně by ještě pár zimních týdnů nevadilo. Tedy na horách, když svítí sluníčko, to je totiž nepřekonatelné.




Pár fotografií je z okolí hotelu. Bydleli jsme 1650 mnm, v okolí hotelu byla spousta kratších sjezdovek vhodných pro malé lyžaře. Sněhu 2,6m. Tady bude sníh snad ještě v červnu, tady nějaký jaro hned tak nepřijde :-)







Výhledy přímo z hotelového pokoje a náš typický horský hotel přímo na sjezdovce. Stojí na horní stanici lanovky. Ráno stačilo nazou lyžáky a už se jelo. Miluji čerstvě urolbovaný sníh :-) A tohle až kýčovité azuro jsme měli po celé tři dny lyžování.




Sjezdy přes údolíčka dolů do Tauplitzu. Byla to nádhera, člověk se nestačil kochat.








Pod nejvyšším vrcholem - Lawinenstein 1965 mnm.  Nahoru jsme vyjeli kabinkovou lanovkou nebo jak u  nás říkáme vajíčkem, ale na samý vrchol už jsme museli vyjet vlekem. Táhnout na zádech celý den batoh s fotografickou výbavou se opravdu vyplatilo.



 Se starším synkem na vrcholu Lawinensteinu. Normálně fotky rodinných příslušníků na blog nedávám, ale tentokrát dělám výjimku, protože jsem na něj opravdu pyšná, co všechno zvládl. Je to sportovec! Na vrcholu jsme vydrželi i chvíli lyžovat, ale byla to celkem větrná hůrka. I když svítilo sluníčko, přece jen -15 stupňů je - 15 stupňů :-) Za to úžasné tři metry sněhu!








A tohle je už je sjezd po červené dolů a výhledy, které tolik miluji. Zvláštní je, že od narození druhého syna se ve mně něco zlomilo a jednoznačně upřednostňuji hory. Moře mám taky ráda, ale stačí 2 dny, třetí už se nudím. Hory to je respekt, to je zdolávání a občas i překonání svého vlastního já. A člověk je tam tomu nahoře o kousek blíž.



Tak snad jsem milovníky jara příliš nepobouřila, 
ale při pohledu z okna si na  jaro stejně ještě chvíli počkáme. 
Krásný den!




19 komentářů:

  1. To musela být paráda.. Nádhera! Taky hory miluju, my byli o víkendu aspoň v Lužických horách :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, naše hory jsou taky krásný! My s oblibou jezdíme do Orlických hor, máme to kousek http://photographyasmyhobby.blogspot.cz/2013/01/i-love-winter-time.html

      Vymazat
  2. Baru, to je dokonalý :-)nádherné scenérie, to taky můžu :-)a hotel hned na sjezdovce- bomba, počasí vám vyšlo parádní. (my letos každoroční jarní lyžování na Kaprunu nedáme, a při pohledu na tyhle fotky mne to až mrzí...:-)
    hezký, stále zimní, den, Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, nic si z toho nedělej, zase už se můžeš těšit na Barcelonu! Ta bude taky super. Počasí vyšlo dokonale, s tím jsem taky na hory jela, že si to pořádně užijeme, nepřízeň počasí si nikdy nepřipouštím :-)

      Vymazat
  3. Nádherné fotky !!!
    Taky jsme letos byli v Alpách :-)
    Ale takové to počasí jsme neměli a vypadá to, že ani moc lyžařů nebylo na vrcholcích .
    A bydlet přímo na sjezdovce to je paráda !
    Já jednou v Alpách bydlela na konci černé / normálně je vůbec nevyhledávám/ a to jsem měla vždycky smrt v očích než jsem jí slanila ;-)
    Já v tom ještě nemám úplně jasno,nejezdíme až tak často, jestli hory či moře , můžu obojí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ili, děkuji! To je krásný výraz pro zdolání černé :-) Taky bych ji "slaňovala" :-) My ale naštěstí z toho nejvyššího a nejobtížnějšího místa traverzovali po modré, aby z toho Martínek něco měl. Asi by to dal, ale proč ho a sama sebe zbytečně trápit :-) Jinak ono i moře má samozřejmě hodně do sebe! Ale já poslední dobou nesnáším horko a když moře, tak cestovat. Mám ráda Řecko, skoro tři roky nazpět jsme s dvouletým prckem procestovali větší třetinu Kréty. Ovšem to je ten cestovatelský, teď má skoro šest, naprosto pohodové dítě. S naším aktuálně dvouletým mláďetem bych si na takové cestování netroufla. Bylo by o nervy! Díky za návštěvu a pěkný den.

      Vymazat
  4. To je nádhera! Já sice nelyžuji,ale zimu a hory mám ráda.Moc krásné fotky-není ta příroda úžasná? V lyžařské výbavě ti to moc sluší. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky. Ano, příroda je fakt úžasná, hlavně když vyjde počasí :-) Ono když je venku hnusně, tak si to člověk na horách moc neužije, co?

      Vymazat
  5. Já teda zimu ráda nemám, asi že nejsme lyžaři, a co pak se zimou ve městě, že. Ale ty fotky, ty by mě klidně přiměly to přehodnotit! To jste si museli parádně užít!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yasnna, zima ve městě taky není moje nejoblíbenější. Zrovna dneska ... brodit se tím rozpouštějícím se sněhem, kterého včera napadlo 20cm, tedy to není nic moc, to se líbilo jen dětem. A na horách nemusíš jen lyžovat :-) Ale chápu, že moje nadšení pro zimu mnoho lidí nesdílí :-) Díky za návštěvu!

      Vymazat
  6. Jako bych tam byla s vámi. Sice jsme bydleli ve fr. Alpách. Když jsme se pak vrátili do planiny, jsme jezdili zásadně s dětmi lyžovat do rakouských Alp. A ta tvoje foto+++..., mimo jiné úžasné, mě připomněla, že jsem zimu v Alpách, díky tomu"azúru" přežívala docela v pohodě:-)(Zima, byla naše chlebo-dárkyně). Ale teď uprostřed republiky, předci, už nedočkavě vyhlížím, přes kopky sněhu, skrze oblaka šedi a kouře, sluníčko:-D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda takový chlebíček to musí být paráda! Ale zase jste zavislí na sněhu, co? Mým snem je Val Thorens ve Francii, snad si tam někdy taky zalyžuju. Azuro zima na horách a ještě v Alpách, no netrpěla bych moc :-) Já jsem teď dobila baterky sluneční energií, ale počkej, za chvíli mně dojde šťáva a budu taky netrpělivě vyhlížet :-)

      Vymazat
  7. Bari, náááádhera .... zimu nemusím, ale lyže miluju .... ty fotky to je nádhera, ještě, že jsi ten "batůžek s foťákem" vzala ..... ach .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Marki, on je to celkem velký batoh, dost se pronese :-) Ale jsem ráda, stálo to za to. Moc bláznů, co lyžuje se zrcadlovkou na zádech, jsem nepotkala :-) Děkuju moc!

      Vymazat
  8. Báro, to je nááádhera, krásné fotky... Jdu si to ještě jednou prohlédnout :-) Pa, pa Dobrou noc! Monika

    OdpovědětVymazat
  9. Baru máte nádherné fotečky.Zimu se sněhem a sluníčkem na horách mám moc ráda.Letos Alpy neproběhly,ale asi pantátu přesvědčím na přesrok.Jdu se ještě pokochat krásný den.Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katko, jsem ráda, že jsem potěšila oko :-) A děkuji za návštěvu! Krásný večer.

      Vymazat
  10. Tak tam muselo být opravdu parádně! .)

    OdpovědětVymazat