středa 13. března 2013

Origami aneb jak to všechno začalo

Pokaždé, když pracuji v lékárně ve Vaňkovce v Brně, zastavím se do Tchiba. Někdy jen tak na kávu, ale častěji si odnáším alespoň nějakou maličkost. A jelikož doma stále slyším tu stejnou otázku ... "mami, co budeme dělat?" ... koupila jsem staršímu synovi dětský  o r i g a m i  set. Přiznám se ale, že sám by to ani ne šestiletý kluk podle návodu nesložil, byl z toho smutný, že to nedělal celé sám, ale jen pomáhal. Tak jsem večer sedla k internetu a hledala něco úplně jednoduchého, co by bylo opravdu jednoduše zapamatovatelné a zvládnutelné i pro dítě, které s origami začíná. A našla jsem tuhle origami  k r a b i č k u.





 Návod na výrobu origami krabičky najdete zde. Je to opravdu velice jednoduché a je to zase něco jiného než origami klasika. Pro začátečníka ideální.







Jak se bude nápad se skládáním origami krabiček líbit, zjistím až večer, po sportovním kroužku. Každopádně skládání origami baví i mě. Nemůže být lepší kombinace, než tvořit s dětmi to, co baví obě zúčastněné strany.





A tady ještě naše včerejší večerní origami slepička. Je z dětského origami setu z Tchiba. Set obsahuje oboustranně potištěné papíry ve dvou velikostech a několika vzorech, k tomu nálepky očí a návod.


Takže origami skládání zdar a 
doufám, že se budeme jen zdokonalovat :-)


4 komentáře:

  1. Origami, úžasné procvičování, jemné motoriky, pro malé, velké i ty odrostlejší:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Báru, ty krabičky jsou kouzelné, miluji práci s papírem. Ještě se mi líbí jakou si zvolila barevnou kombinaci, bílá, béžová a černá jsou moje barvy. Tak přeji skládání zdar :) Pa, pa Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, díky! Barvy jsou zvoleny spíše náhodně, zkoušela jsem papíry. Jen ten černý je originál na origami. Béžový je balící papír. Marťu to chytlo, krabičky už skládá sám, teď děláme lodičky :-) Pěkný večer.

      Vymazat