pondělí 11. března 2013

Maya Bee

V neděli jsme  s l a v i l i  a všichni jsme si to moc užili ... Vítek oslavil druhé narozeniny a protože miluje včelku Máju, Vilíka a Hopa, nesla se celá narozeninová párty v tomto duchu. Za úžasný bio dort děkujeme jako vždy nejlepší "dortařce" jakou znám, Majce Lebišové. Její dortovou galerii si můžete prohlédnout zde.




Dort byl upečený z celozrnné mouky a bio surovin. Čokoládový korpus a karamelový krém. Figurky precizně vymodelované a vyladěné do posledního detailu. Byl výborný!  A včelky byly jako dekorace na stůl. Martínek k nim vystřihoval a lepil úly :-)




Bráška pro Vítka namaloval krásné tématické tričko. Jsem na něj pyšná, malování triček mu opravdu jde. Je krásné pozorovat tu sourozeneckou lásku. Tohle je i zdobené kamínky. Balení vymyslel rovněž sám. Ostatní, už méně originální, jsem balila já za pomocí washi pásek a přírodního lýtka. Oslava se vydařila a nejen dětičky byly spokojené a to je to hlavní.


Přeji pohodový a sladký start do nového týdne!

Foto © Barbora Grünwaldová  
Fotografie podléhají autorskému zákonu.  

19 komentářů:

  1. Chlapečkovi všechno nejlepší k narozeninám! Dort je úžasný, ale dostalo mě to tričko. Je kouzelné! I kdyby neladilo tématicky s dortem, jde přesně poznat Hop a spol. Bráška je šikulka! Hezký den, Báro! Adriana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adriano, velké díky! Náš malý kreslíř se výtvarně vyžívá moc rád, tak zvažujeme, že ho dáme na výtvarku do ZUŠ. Krásný den!

      Vymazat
  2. Jé,Baru,to je krásný příspěvek. Všechno nejlepší Vítkovi (krásné jméno)!Vy jste všichni tak šikovní-to tričko je super!!!Takové dárky jsou nejlepší, ty jsou dělané s láskou a radostí.Krásný den.Jana

    OdpovědětVymazat
  3. wooow a juuuuuu, to je ale parádní dortík, úplne umělecké dílko, ten musel udělat radost a jistě byl chutný, mňam. a krásný nápad - malování na tričko to se mi libí a o originálním balení dárečků nemluvím :-) oslavenci přejeme všechno nejlepší :-)
    Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, děkujeme :-) No dort předčil všechny ostatní dárky, ten byl prostě No.1 :-) Krásný večer!

      Vymazat
  4. Moc moc zdravím,
    předem vše nej oslavenci.....
    no to je krááááása, opravdu moc povedený dort.
    U nás to co nevidět též vypukne.
    Pa pa Zuzka morkusovic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzi! Ráda Tě tu vidím! Oslavence se vlastně narodil dvanáctého, ale slavili jsme už teď :-) Měj se prima.

      Vymazat
  5. Teda, ta Majka Lebišová má zlaté ruce.To jsou obdivuhodné dortové výtvory-zlaté české ručičky.A jak musel být dobrý..... Všechno nejlepší oslavenci (už jsem psala komentář ráno,ale asi nedorazil).Hezký večer.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tayk má můj obdiv, jsou to malá umělecká díla :-) Ale zase si říkám, nemusím umět všechno, mým vrcholným dílem je jablečný sachr z celozrnné mouky, vždycky sklidí velký úspěch :-) Děkuji a pěkný večer! PS: první komentář, který se mi od Tebe zobrazil, je tento.

      Vymazat
    2. Jé,ty děláš sachr a ještě k tomu jablečný?Nemáš recept na MMB?Ten by mě taky moc zajímal, miluji vše z jablek.Hlavně závin.Děláš taky?
      To je zvláštní,že komentář nedorazil,už ráno jsem psala.Asi se někde zapoměl.Hezký večer.Jana

      Vymazat
    3. Ano, recept na sachr najdeš na MMB..

      Vymazat
  6. Ahoj Baru, přeji všechno nejlepší malému oslavenci a také velký obdiv nad kresbou staršího brášky. Ta kresba je dokonalá, fakt úžasné :-) Měj se fajn :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jůůů, ten dort je nádherný ..... Vítečkovi všechno nej, nej, nej .... moc se mi líbí i to balení a tričko od brášky .... Marki

    OdpovědětVymazat
  8. Marki, děkujeme :-) Balíček už putuje k Tobě! Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
  9. Přejeme malému/velkému oslavenci všechno nejlepší! Tričko od brášky je prostě skvělé do každého detailu a balení dárku se vám oběma moc podařilo. Dort je úžásný, moc se mi líbí, že nebylo zapomenuto ani na Hopa a že se oslavenec taky zapojil do tvorby výzdoby. Není nad dětskou radost a fantazii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jménem oslavence děkuji :-) Jo není nad to zapojit dětičky, vždycky jsou tak nadšení!A kdo si hraje, nezlobí :-)

      Vymazat
  10. Taky dodatečně přeji Vítkovi vše Nej !
    To to letí, už jsou mu 2 roky, pamatuji si ještě z MMB, když se narodil ;-)
    Dort vypadá úžasně a ještě k tomu je zdravý, zlaté české cukrářské ručičky a tríčo velmi podařený obrázek :-)
    Máš doma šikovné kluky !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, moc díky! Jo, letí to jako voda, za chvíli se mi bude po miminku zase stýskat :-)

      Vymazat