sobota 9. března 2013

Jarní očista kuchyně

Znáte to taky? Po dlouhé zimě vnést novou energii do našich domovů. Zbavit se přebytečného a vypulírovat si byt. Tak tahle mánie mě chytla včera. Zatím tedy jen  v  k u ch y n i ,  ale vzala jsem to z gruntu. K u ch y n i máme malou, je to spíše kuchyňský kout, přesto jsem tam úklidem strávila čtyři hodiny.  Ostatně někteří z vás mohli vidět na fcb jak to tam vypadalo v době nejvyššího nasazení. Navenek to není tolik vidět, ale uvnitř jsem si dala záležet.
 



Přiznám se, že kuchyně mých snů vypadá trochu jinak, ale musím pracovat s tím, co momentálně mám :-) Alespoň se můžu těšit na novou. Na druhou stranu si říkám, přece jen je to kus dřeva a dřevo je podle mě nadčasová záležitost, dá se kombinovat skoro se všemi barvami (což u mě sice moc nehrozí), ale kdyby náhodou ... 










A tak jsem minimalizovala a debordelizovala. Zbavila jsem se dřevěného chlebníku, který jsem stejně nepoužívala, jen zabíral místo na pracovní desce. Koupila jsem si nový špalek na nože Tescoma, protože ten původní už jevil známky použití a ke dřezu jsem konečně pořídila dávkovač na jar rovněž od Tescomy. A potom ještě nové dózy na skladování potravin. 






S výsledkem jsem celkem spokojená.  Vymetla jsem pavučiny, vyhmala pavouky ze všech rohů a kuchyně je zase plná energie. A určitě mi ještě nějakou dobu poslouží. Občas si udělám radost nějakou designovkou. Tentorát to byla sklenice na med Blomus. Je to kombinace skla a silikonu a je velice praktická. Nemám ráda opatlané sklenice od medu a za tuto se rozhodně stydět nemusím. Jsem zvědavá, jak dlouho tento pořádek v útrobách vydrží. Každopádně z toho mám dobrý pocit a vaří se mi zase o něco lépe a s chutí, což určitě ocení především  mužská část rodiny.




A jak jste na tom vy s jarním úklidem? Skladujete nebo se zbavujete?
Mějte prima víkend!




12 komentářů:

  1. Jéé, Baru, nechceš přijet i k nám, ta moje kuchyň by už taky něco podobného potřebovala ..... máš moc krásnou kuchyň i když vím, že máš o té své vysněné asi jiné představy, ale mě se moc líbí, já dřevo miluju, je teplé a útulné ..... tvoje kuchyňka přímo voní čistotou .....krása .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko, děkuji, ale ještě mě čeká zbytek bytu. Po dovolené se vrhnu na ložnici a obývák. Já mám dřevo taky moc ráda, ale brala bych ho v kombinaci s bílou. A velká omluva, balíček pošlu až příští týden, nestihla jsem to :-(

      Vymazat
  2. Baru, to bych také potřebovala. Na jarní úklid se teprve chystám. Máš to tam moc hezké :) Krásný víkend! monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, popravdě mě k tomu nakopl opravář pračky, kterého jsem tu měla. Po takové návštěvě mám vždy intenzivní pocit, že musím deratizovat byt :-) Děkuju a krásnný víkend i Tobě!

      Vymazat
  3. Baru, krásné fotky, i když možná není kuchyň dle představy, je krásná, čistá,bez zbytečností na lince, to mám taky ráda - když je to vše takhle z gruntu čisté, uklizené :-)mne se líbí ten dávkovač na jar! a taky se těším na svou novou kuchyň (zatím máme původní, co používala v bytě babička, ale jelikož se budem do budoucna stěhovat, tady se nové kuchyňky nedočkám)
    já se také chystám na jarní úklid a hlavně na mytí oken. jinak když se vrhnu na větší úklid spíše se zbavuji věcí, než je skladuji.
    prima neděli a oslavování, Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, díky! Já s oknama ještě vyčkávám, ještě má sněžit a mrznout :-) Každopádně snít o nové kuchyni můžeme,ne? Krásnou sobotu!

      Vymazat
    2. no ještě se zima asi vrátí..ale aspoň stihneme ještě chvíli lyžovat :-)...to ano to můžem, alespoň poté budou kuchyně pro nás dokonalé a dle představ, a na to se těším :-)

      Vymazat
    3. Přesně tak! My jedeme příští do Alp, tak si ještě pořádně zalyžujeme :-) A kuchyně budeme mít přímo snové :-)

      Vymazat
  4. Baru,uděluji ti velikou pochvalu za úklid kuchyně!Úplně z ní číší ta čistota, moc hezké.Člověk má pak dobrý pocit, že?Ale je pravda, že na to musí být nálada.Jsi spokojená s tou skleničkou na med?Nám většinou med brzy tvrdne.A jinak bych se jen zeptala, zeleninu a ovoce skladuješ v lednici?
    Moc krásná kuchyň,žádné zbytečnosti,dřevo,dostatek světla a je v ní i dokonalá kuchařka-to je na jedničku s hvězdičkou! Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, no vidíš a já bych měnila za modernější hned :-) Sklenice na med je super. Jestli Ti med cukernatí, tak ho rozpusť v lázni s horkou vodou.

      Vymazat
  5. Barboro. Prosím, co je to za dřez ve vaší kuchyni? Vypadá jako granit, ale asi to není...Sháním takový bílý dřez. Díky.

    OdpovědětVymazat