pátek 15. února 2013

Vivaness / BioFach Norimberk 2013

A po nějaká době zase něco ze světa bio. Tentokrát malá reportáž o světovém   v e l e t r h u   b i o k o s m e t i k y  a  b i o p o t r a v i n  Vivanes a BioFach, který se tento týden konal v Norimberku v Německu. Musím říct, že jako příznivec všeho "eko bio" jsem byla opravdu velice mile překvapena nejen úrovní tohoto veletrhu. Vystavovali zde výrobci a pěstitelé opravdu z celého světa. Nejlepší jídlo z celého světa a ještě v bio kvalitě, no to byla pohádka! O kosmetice ani nemluvě, ale tam byl můj favorit naprosto jasný. Teď něco málo fotografií přímo z místa.
























Způsob prezentace jednotlivých výrobců byl opravdu rozmanitý, od malých stylových stánků až po obrovské stánky známých značek. Prezentoval se tu celý svět, Rusko, Japonsko (to mě snad zaujalo nejvíce nejen pro jejich delikatesy), Čína, Mexiko, Rumunsko, Velká Británie a tak bych mohla pokračovat. I Česká republika, ale tu bych raději nevypichovala, bohužel naopak.

Tak tolik malá reportáž z Norimberku. Krásný víkend všem!



16 komentářů:

  1. Barunko, o tom, že tvůj stánek byl nejhezčí vůbec nepochybuju ..... je moc fajn, když člověk může dělat práci, která ho baví a těší, vím to, mámto taky tak .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, stánek sice můj nebyl, ale považuji se za součást, takže vlastně ano! :-) A co ty vlastně děláš?

      Vymazat
  2. určitě hodně zajímavý veletrh...a je skvělé, že je práce koníčkem :-) ať se daří. hezký víkend, Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, děkuju, já bych to ani nijak jinak mít nemohla. Vždycky jsem dělala to, co mě bavilo :-) Krásný víkend i Tobě, nepojedete lyžovat?

      Vymazat
    2. :-)
      já byla v týdnu 2x na večerním lyžování :-)teď o víkendu se lámou pražským školám prázdniny, a na Monínci je přelidněno, tak jsem za manželem ani nejela, ale přístí víkend jsou lyže jasný :-) co vy- razíte na lyžovačku? a dovča se Vám blíží, tak už se jistě těšíte :-)

      Vymazat
    3. Večerní lyže závidím, to já nedám, pač nemám kde :-) Tento víkend se snažím odfrknout, ale přístí víkend je taky jasný :-) Na dovolenou se fakt těším! Ještě měsíc :-( Tak pěkný zbytek zimy!

      Vymazat
  3. Jéééé,to musel být super veletrh,ten by se mi taky líbil.Která země podle Tebe byla nejlepší? A kdo tam byl z ČR?Baru,moc se těším na příspěvky,tohle mě dost zajímá.Hezký víkend. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, těžko říct, kdo byl kromě Dr.Hauschka nejlepší :-) Mě osobně zaujalo Japonsko. Přivezla jsem ji yuzu essential oil, to je nááádherná vůně! Zaujalo mě tam spoustu věcí a hlavně ta nová dekorativní kosmetika Dr.Hauschka. To se Ti bude líbit! Jinak z ČR se tam prezentovalo několik výrobců, ale jejich prezentace byla dosti chabá. Z kosmetiky tam byla firma Cannabis, Polabské mlékárny, ProBio, eko čistící prostředky Feel Eco, atd. Ale s těmi zahraničními opravdu nesrovnatelné, tam se člověk nabažil a přijela jsem s tím, že tady nic takového nekoupím :-( Užij si víkend!

      Vymazat
    2. Ještě bude dlouho trvat,než se trošku přiblížíme světu!ProBio mám za rohem,znám osobně a jejich výrobky používám.Baru,umím si představit na veletrhu tu přírodní vůni všeho možného,to mám moc ráda.Jana

      Vymazat
  4. Ano, to bude. Vůně v pavilonu kosmetiky byla opravdu příjemná. Celá akce se mi moc líbila a jsem ráda, že jsem měla možnost se zúčastnit.

    OdpovědětVymazat
  5. To je fajn,když se cesta vydaří a je úspěšná.Já ráda koukám na orbion.cz, je to o cestování, tam lidé dávají do rubriky fotoalba fotky z cestování po celém světě, skvělá stránka.Přeji moc,moc krásný víkend.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi začnu sledovat něco podobného :-) Blogy o bydlení jsou pořád to samé dokola mám ten pocit někdy a já, jelikož nepodléhám cool trendům, tudíž nemusím co čtvrt roku měnit bydlení a běhat se štětkou v ruce :-) Navíc si byt zařizuji tak jak je to příjemné mně, ne tak jak to velí aktuální módní trendy. Tento blog jsem vlastně zakládala se záměrem fotografie z cest. Budu se toho víc držet :-) Jani, krásný víkend i Tobě!

      Vymazat
  6. Určitě se na orbion mrkni,já se tak aspoň podívám virtuálně na místa,kam bych se nikdy nedostala.Já blogy o bydlení moc nesleduji, je toho všude jaksi moc.Blogy mám oblíbené 3 a z toho 2 jsou tvoje.Drž se všech témat na blogu,jsou skvělé.Ale jsem praktik,takže za mě bydlení,vaření,města,barvy,knihy.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pěkný, děkuji! :-) Barvy určitě budou, chystám další, ale nejdřív musím pořídit fotodokumentaci. Během 14 dnů bych měla fotit kolekci šperků, tak třeba udělám nějakou reportáž ze zákulisí. Spíše takové zajímavosti. Knihy, občas bydlení, ale méně. Raději budu víc pracovat, abych si mohla brzy koupit nový objektiv :-)

      Vymazat
  7. Baru, je příjemné, když při práci člověk může cestovat a když práce je mu koníčkem.... To je super. Mám ráda fotky z cest a díky za informace o biokosmetice. Hezkou neděli. Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Moni, taky mám ráda fotky z cest a ideálně, když je můžu i fotit :-) Však jsem se u Tebe kochala tím Německem. Těším se, že s jareem začnu víc cestovat, teď je na památky a chození ještě zima. Užij si neděli!

      Vymazat