sobota 2. února 2013

Banánová bábovka

Tentokrát něco ke kafíčku na sobotní odpoledne.  S chutí si zamlsejte, protože tahle b a n á n o v á  b  á b o v k a   je z žitné mouky a slazená rýžovým sirupem. Takže naprosto bez obav, v souladu se zdravou výživou a štíhlou linií. Rýžový sirup koupíte ve zdravé výživě a chuťový rozdíl od běžného cukru nepoznáte. Můžete ho samozřejmě nahradit třtinovým cukrem, ale je to pořád cukr.




POTŘEBNÉ PŘÍSADY 

2 větší banány, 
2 vejce, 
100g rýžového sirupu nebo 80g třtinového cukru,
prášek do pečiva,
150ml mléka, 
250g žitné mouky, 
40ml sezamového oleje.
 

POSTUP PŘÍPRAVY

Banány rozmačkáme vidličkou, přidáme vajíčka a rýžový sirup popř. cukr a rozšleháme. Přidáme mléko, olej a nakonec mouku s práškem do pečiva. Nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme cca 30 - 40 minut (podle toho jakou máte troubu) na 190 stupňů. Špejlí vyzkoušíme, jestli těsto nelepí. Necháme vychladnout, vyklopíme a můžeme se do toho pustit. 




Přeji příjemné sobotní odpoledne a dobrou chuť!

Foto © Barbora Grünwaldová  
Fotografie podléhají autorskému zákonu. 

14 komentářů:

  1. Barunko, před chvílí jsem dopekla "ořechovou", ale ta tvoje "banánová" vypadá taky nádherně, už si píšu recept ..... krásnou sobotu .....Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, tak dobrou chuť a pohodovou sobotu.

      Vymazat
  2. A bábovku mám stejně ze všech buchet nejradši:-)! Jsem asi strašně na sladké, což mi kazí mé zdravé stravování.
    Užijte si víkend a dobrou chuť

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, tak tahle bábovka Ti to určitě nezkazí :-) Krásný víkend!

      Vymazat
  3. Výborná.Píšu si do "mojí-tvojí" kuchařky!Děkuji.Pečeš v normální formě nebo silikonu? Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peču v normální, v silikon nemám důvěru.

      Vymazat
    2. Díky,taky používám normální formu.Ve svém sešitu receptů už mám napsáno hodně tvých receptů a poznámek k vaření,které používám.Jsi výborná kuchařka.Pěkná fotka,ta hnědá barva bábovky s bílou je taky úžasná.Jana

      Vymazat
    3. Žitná mouka je tmavší. Snažím se zdravě, protože jsem přesvědčena, že kvalitní, zdravá a dobrá strava významně ovlivňuje zdraví člověka. A hlavně kvůli dětem. Díky!

      Vymazat
  4. Včera jsem upekla "obyčejnou", příště zkusím tu tvoji. Ráda peču z tmavých a celozrný mouk, ale "buchtových" receptů moc neznám. Hezkou neděli!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc často nepeču, většinou nás zásobují babičky, ale tahle je u nás oblíbená.

      Vymazat
  5. Báro, děkuji za recept, určitě vyzkouším. Včera jsem dělala taky bábovku, ale vídeňskou. Měj krásný den. Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, není za co. Děkuji za návštěvu a pěkný večer.

      Vymazat
  6. tato bábovka je opravdu výborná :-)
    (mám recept z profilu na MMB a už jsme pekli mnohokrát, díky za recept) mňamka :-)bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co. Jsem ráda, že se recept ujal.

      Vymazat