pátek 4. ledna 2013

Is over

Tak ... a Vánoce jsou za námi. Popravdě řečeno, jsem za to i docela ráda, protože těch fotografií s vánoční tématikou už na mě bylo jaksi moc. Stromeček ještě týden nechám, ale vánoční dekorace pomalu, ale jistě měním za tzv. univerzální zimní aranžmá :-) A jak jste na tom vy?


Adentní svícen jsem rozebrala na jednotlivý deko komponenty a jen tak volně s nimi dekoruji byt. Samozřejmě, že pořád v duchu paní zimy, protože pevně doufám, že její vláda v plné kráse a síle teprve nastane. V lednu myslet na jaro je zkrátka brzy.


 Vánoční dekorace berou za své! Přidávám to, co jsem venku s dětmi nasbírala a věřte, že i opadaná borovice může být dekorativní :-)




Hodí se kdejaká větvička, stačí jen vhodně umístit či doplnit. U mě méně znamená více, takže takto mi to pro potěchu oka a duše zcela stačí.



I moje vánoční šedé skleněné svícny ze SOHO přišly opět ke slovu. Už nejsou ve "vánočním kabátku", ale spolu s větvičkami krásně doplňují zimní aranžmá, co myslíte? Příjemná změna po těch všech vánočních pozlátkách ...


Borovicových větviček není nikdy dost :-)


A co vy, jak dlouho si necháváte vánoční výzdobu a děláte potom ještě nějakou další zimní, než přijde jaro?



9 komentářů:

  1. Baru,krásná dekorace,ty sovičky jsou roztomilé.U nás se tento víkend odstrojí stromeček,schovají se ty "pozlátka" a nechají se jen opravdu zimní dekorace - pověšené bílé vločky,rampouch,bílé keramické brusle,háčkované ozdoby a samozřejmě zůstává červená vánoční hvězda a svíčky....Ale na jaro ještě nemyslím.A co nějaký andílek nebo zdobení vchodových dveří?Ještě po vánocích vyslovuji každý rok jednu klasickou větu:"Ty vánoce tak rychle utekly".Hezký víkend.Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u nás ještě týden stromeček nechám kvůli dětem, ale příští víkend taky odstrojím. Skleněného andílka jsme si přivezli v prosinci z Vídně a ten nám visí na stromečku a u vchodových dveří máme zimní dekoraci z větviček a vlastnoručně vyráběných sněhuláků, tu zatím také nechávám. Dávala jsem fotku do příspěvku Vánoce přicházejí :-)Akorát to počasí je dnes jaksi jarní :-( U nás 7 nad nulou!

      Vymazat
  2. Jé,ti sněhuláčci jsou moc hezcí,šikovné děti a určitě je to moc bavilo.Hlavně,že je místo na dekoraci,já mám místo u vchodových dveří jen 1x1 metr,takže můžu akorát pověsit věneček.Baru,dělala jsi nakonec i tu vánočku? A mohla bych poprosit o recept? Já bych ji moc chtěla zkusit, ale chci odzkoušený recept.Moc,moc děkuji.Jana






    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vánočku jsem dělala, recept najdeš na MMB, dělám podle tohoto receptu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=75902&user=50976

      Vymazat
  3. Děkuji,už mám zapsáno.Plést ji také nebudu.Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Taky měním na univerzální zimní aranžmá :) Začínám kupovat jarní kvítka... Moc hezký blog a ty fotky, krása. Měj se fajn. Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moniko děkuji! Moc mě to těší! Koukla jsem k tobě ma blog a vidím krásný a vznešený hyacint! Ten mám jako jarní dekoraci taky moc ráda už se těším, až na něj dojde řada.

      Vymazat
  5. mám vánoční čas velmi ráda, ale jsem už tak nějak ráda, že je po všem! vánoční dekorace z bytu jsou uklizeny (kromě stromečku, také si ho ještě pár dní necháme), byt nám zdobí celoroční dekorace (i když u nás jich moc taky nenajdete, žádné pracholapky tu místo nemají). jo vlastně - v pátek jsem dostala sadu hyacintů, těším se až vykvetou, ale jinak doufám, že to jaro ještě nemyslí vážně a přijde ještě ta opravdová zima (nejen proto, že nás zima živí, ale že je prostě leden a zimá má být).
    a jinak Baru, opět vyvedené fotografie, ta nafocená větvička borovice se mi moc líbí :-)
    přeji pěkný zbytek víkendu, Bára J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, hyacinty si taky dám, ale později :-) Přesně tak, v lednu má být zima a já chci ještě lyžovat :-)Jsem optimista. A děkuji za pochvalu fotek, jsem ráda, že se líbí. Krásný zbytek neděle.

      Vymazat