pátek 18. ledna 2013

Barvy a zase ty barvy!

Tentokrát pro mě téma malinko nezvyklé. Barvy v oblékání...  Zajímalo by mě, jak to máte s barvami vy? A hlavně, do jakých barev se rády oblékáte? Ač mám v interiéru ráda barevnou umírněnost odkazující na bílou, černou, šedou a přírodní tóny, v oblečení na barvy zase tak skoupá nejsem :-) I když někdo by se mnou nemusel souhlasit :-) Většinou nenosím více než tři barvy. Samozřejmě mám ráda elegantní černou, tu oblékám ráda nejen teď v zimě. Stačí ji jemně oživit decentním doplňkem a hned je to o něčem jiném. Temně modrá je mojí další favoritkou, stejně jako béžová a nově  oranžová! Ano, čtete dobře :-) Kombinace oranžové a temně modré mi navíc přijde zajímavá. Nehledě na to, jestli teď momentálně frčí nebo ne. Módním trendům až tak nepodléhám, nosím to, v čem se cítím opravdu dobře a nemusím nutně oblékat poslední výkřiky módy. A do béžové jsem se doslova zamilovala. Možná je to dáno tím, že dříve jako blondýna, jsem si ve všech odstínech béžové přišla umírněně řečeno nevýrazná (chtělo se mi použít jiné slovo). Ale od léta jsem rezavá a mám pocit, že barevná stupnice je ke mě mnohem velkorysejší. Takže skládám dohromady různé odstíny béžové nebo ji kombinuji právě s černou. A protože jsou moje barevné kombinace spíše decentní, ráda přidám nějaký zajímavý šperk nebo kabelku. Jen nečekejte žádnou módní show, na to jsou tu jiné odbornice! 



 A pokud někoho zajímá původ a zdroj nafocených kombinací, pro pořádek uvádím. Na horní fotografii vidíte béžové úpletové šaty z angorské vlny od Victoria´s Secret. Jsou úžasně teplé a heboučké. Doplněné bavlněným šátkem zakoupeným zde. Na druhé fotografii vidíte detail eco náušnic pod názvem LEAVES OR FEATHERS a nechala jsem si je vytvořit na zakázku u PLASTIC IS FANTASTIC. Jedná se o originální eco šperky z recyklovaného plastu. Více z této kolekce můžete najít zde.


 
Moje oblíbená černá. Byť jsem věčná optimistka, tuhle barvu mám prostě ráda. Na obrázku vidíte originální autorský šperk z dílny GENARO (Iveta Strnadová). Hematitový náhrdelník s náramkem, vše navlečeno na černé kůži. Více o GENARO špercích jsem psala tady.  Přiznám se, že to nejsou jediné kousky od Ivety, které mám :-) Ježíšek mi přinesl nádherný náramek s oválnými růženíny a jadeity a už ladíme další šperk, tentokrát prsten. Jen se nemůžu rozhodnout mezi růženínem a onyxem.  Dále vidíte riflovou sukni Armani Jeans a černý svetřík Jackpot s lesklou nitkou.


A je tu již zmiňovaná kombinace oranžové a temně modré. K oranžové jsem se dostala asi díky mojí práci, protože oranžovou máme přímo v logu a tak držím krok a moc ráda ji oblékám :-) Na obrázku je vyfocený oranžový svetřík značky Esprit, džíny Replay a náramek Jesicca od BRYXI. 
Tyto náramky můžete zakoupit v tomto eshopu.



Temně modrou barvu oblékám s oblibou už nějakou dobu. Je to moje šatníková stálice :-) Stejně jako tyhle sovy, které mi na přání vyrobila Pavlína Komínková. Patří mezi moje TOP 10. Myslím, že zajímavě doplňují jednoduché úpletové šaty GANT v temně modré barvě s hnědým koženkovým
páskem stejné značky. Pavlína vyrábí FOAMIES šperky z fimo hmoty a jsou opravdu zajímavé a veselé. Každý se po nich otočí a zeptá se, odkud jsou.




 Oblíbený modrobílý proužek košile GANT zkombinovaný s rezavou koženkovou kabelkou zn. MIRRAGE. Jejich tvorba se mi moc líbí. Kabelky, byť jsou koženkové, jsou opravdu kvalitní a velmi dobře propracované. Výhodou všech těchto barev, které momentálně v šatníku preferuji je, že jsou mezi sebou navzájem kombinovatelné, což mi vyhovuje.


Jsem moc zvědavá na vaše barevné tipy! Podělíte se? Jak to máte s barvami v oblékání Vy?


12 komentářů:

  1. když o tom přemýšlím,tak převahu v mém šatníků má černá a taky všechny možné odstíny od světle růžové po tmavě fialovou a hodně bílá, krémová, béžová, a teď jsem přišla na chuť žluté-takové té tmavší. a tyto barvy kombinuji se šátky a šálkami všech různých odstínů, vzorů, velikostí(mám jich opravdu hoodně, a stále ne dost :-)stejně jako naušnic a kabelek :-) (chystám se ted na mou první z dara bags :-)
    děkuji hezké téma, bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, taky jsem závislák na šátcích :-) Bílou mám ráda jako letní barvu a loni v létě jsem přidala i tu žlutou. Tak šťastnou ruku při výběru kabelky! :-)

      Vymazat
  2. Díky za super tipy na autorské šperky - v tomhle velmi pokulhávám a vůbec nemám přehled ani inspiraci. Barevný výběr je tak akorát elegantní, moc se mi líbí. Jinak se mnou je to s barvami těžké, mám pocit, že mi nesluší a tak kombinuju jen šedou, černou, temně modrou a výjimečně někdy i bílou. Sem tam udělám výjimku a obléknu si své jediné červené šaty nebo výraznější tričko, ale pak se v tom stejně cítím nesvá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No všechny barvy co jsi jmenovala jsou pěkné, tak proč ne. Člověk nemusí nutně vypadat jako pouťová atrakce :-) Šedou mám taky ráda, bílou více méně na léto. Na červenou musím mít náladu, ale ani ta v mém šatníku nechybí. Rok na zpět byla mým podzimním favoritem.

      Vymazat
  3. Myslím,že v barvách se opravdu musíme cítit.A já se cítím v každé barvě dobře,ale oblečení musí být jednobarevné.Samozřejmě, že základ je černá, bílá, rifle.Jediné, v čem se necítím,je bižuterie.Někdy spíše přemýšlím nad tím,jak velký by měla mít žena šatník.Co je moc,co je málo,co je normál?Taková záhada.....Baru,Tvé kousky na fotkách se mi moc líbí, ten oranžový svetřík a rifle - i můj šatník by je mohl.Super příspěvek a skvělé fotky!Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Velikost šatníku je podle mě individuální. Pro někoho moc, pro někoho málo. Já mám raději méně, ale takové ty "lepší" kousky. Už slyším odpověď mojí drahé polovičky na tvoji otázku :-)))) Děkuji za návštěvu a těším se na další. Příště bude recept!

    OdpovědětVymazat
  5. Báro krásné odstíny, kousky a hlavně ty šperky, fakt mě zaujaly! Pro kombinace máš opravdu cit, užívám si to:-).

    Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo děkuji! Od tebe mě, Šárko, pochvala obzvlášť těší! Krásný víkend i tobě.

      Vymazat
  6. Další bude recept? Tak to se těším dvojnásob.Doporučuji založit nový štítek "Recepty".Chtěla jsem se zeptat,teď přes zimu pěstuješ v květináči nějaké bylinky?Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám založený štítek FOOD / JÍDLO :-) Přes zimu mám jen rozmarýnu, bohužel je nemám kde mít :-(

      Vymazat
  7. Můj ty světe, ty jsi prostě dokonalá! Úžasný styl...děláš mi jen samou radost ;-). Vlastně je tohle přesně styl oblékání, který mě baví. Občas si ráda dopřávám ležérní kousky z pánského šatníku, ale nejvíc mě baví pletené šaty nebo kombinace džínů a hedvábných topů (pro ty mám od tří let slabost) :-D. A barvy...bílá, černá, šedá, námořnická modrá...a do toho barevné brože. Tak to jsem já. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá, k dokonalosti mám ještě daleko a vlastně je to dobře! :-) Já pánské kousky taky můžu, třeba v podobě pruhované košile, saka nebo hodinek. Hedvábné topy moc chválím, ty miluju stejně jako ty pletené šaty a brože už jsem u tebe okukovala, však víš. No, máme to asi hodně podobné, viď?

      Vymazat