úterý 20. listopadu 2012

Love cooking

Vaříte rády? Potom Vám přináším tip na jednu úžasnou kuchařskou knihu i s příběhem. Jmenuje se Francouzky netloustnou a napsala ji Mireille Guilianová.


Mireille jednoho dne odjela jako mladá štíhlá studentka do Spojených států a po několika semestrech se vrátila do Francie s nadváhou. Autorka na základě vlastní zkušenosti odkryla tajemství francouzského paradoxu, který spočívá v tom, že právě Francouzky, jež jsou známé svým požitkářstvím, zůstávají až do vysokého věku štíhlé a vitální.


Co mě, naprostého odpůrce jogurtů v jakékoliv podobě,  v knize opravdu hned zaujalo, je recept na "Zázračný ranní smetánek". Autorka zde popisuje, že i ten, kdo se tváří kysele, jen když slovo jogurt vysloví, najde si cestu k tomuto opravdu úžasnému a vyváženému zázraku, který jsem musela hned vyzkoušet. Zázrak se konal!


Zde je ta tajná zbraň, která nejen báječně chutná, ale pomáhá prý i zdravě hubnout, aniž držíte dietu. To s tím hubnutím nemám ověřeno, protože já tuhle snídani zkusila právě proto, že bych ještě před pár dny nepozřela jogurt, natož bílý! Tak jsem to chtěla vyzkoušet :-)



 Zde je recept, jednoduchý a rychlý. Autorka v knize uvádí i další vylepšováky a rady i jiné alternativy na použité suroviny. 



 Já doporučuji kuchařku koupit! 
V knize najdete další spoustu báječných receptů a zajímavého čtení.  A vůbec .... vaříte rády? Já ano! Mám ráda právě ta rychlá, chutná jídla, která nezaberou více než 30 minut přípravy. Navíc ráda vím, co jím, nesnáším polotovary, ale miluji čisté chutě. Několik mých vlastních i převzatých receptů najdete na MMB


A na závěr, protože jsme v sekci "Jak se bydlí", vkládám moje kuchyňské království. Není všechno černobílé :-) Kuchyňský kout mám ve dřevě a vlastně jsem za to ráda. Dlouho jsem přemýšlela nad novou kuchyní, moc se mi líbí bílé kuchyňské linky v lesku, ale když o tom tak přemýšlím, dřevo tam prostě mít musím. Evokuje teplo, harmonii a pohodu. Takže příští kuchyňská linka bude bílá, ale určitě v kombinaci se dřevem.





Ať se Vám daří a v kuchyni dobře vaří :-)

10 komentářů:

  1. Baru, vypadá to skvěle! Knihu neznám, ale o té teorii, že francouzsky prostě netloustnou už jsem hodně četla, takže na tom určitě něco bude! :-)
    Já Ti mohu doporučit ještě knihu Francouzský život - v příběhu několika přátel a na pozadí malebného francouzského venkova se nenásilně nabízí mnoho úžasných receptů! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, díky za tip. Píši na seznam :-)Tato kniha má ještě další dva díly pokračování - Francouzky umí žít a Francouzky se umí otáčet, tak si je musím pořídit taky. Mě málokterá kuchařka zaujme, ale tahle je fakt super. Pěkný den!

      Vymazat
  2. Baru,tak s "Love cooking" jste mi udělala radost.Já si tu knihu zrovna minulý týden koupila-je super,ale kdyby existovala Vaše kniha s recepty,neváhám ani minutu.Používám Vaše recepty z MMB.Jsou "delicious".Kuchyň se mi moc líbí a zjišťuji,že u Vás by se mi líbilo asi i ve sklepě nebo na WC.Všechno styl,který se mi líbí.Ale Vašemu pořádku rozhodně konkurovat nemůžu.Přeji krásný večer a těším se na další příspěvky.To je pro mě skvělý relax a moc za něj děkuji.Jana










    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, knihu s recepty možná jednou vydám, ale zrovna teď v tom nevidím moc velký smysl. Nebyla by ničím až tak zajímavá :-) Nicméně anotaci pro vydavatele jsem kdysi psát začala, ale nedokončila. A sklep nemáme! :-) Pořádek mám ráda, ale bohužel, takto to doma vypadá opravdu jen když děti nejsou doma nebo spí :-) Děkuji za návštěvu a přeji pěkný večer!

      Vymazat
    2. Baru,já bych se chtěla zeptat na tu Vaši kuchyň.Z jakého je dřeva?A lednice je zabudovaná? Myslím,že další příspěvek by mohl být "Kávové menu". Voní u Vás i káva? Já ji mám hrozně ráda,ta barva a ta vůně.....A doporučíte nám ještě nějakou kuchařku?Když tu budou ty vánoce,ať má ježíšek inspiraci.Krásný večer a děkuji.Jana

      Vymazat
    3. Jani, je už staršího data, takže si přesně nepamatuji, ale podle mě je to buk. Všechny spotřebiče jsou vestavěné vč. lednice. A s dalšími tématy nepředbíhejte :-) Další dva příspěvky, které připravuji, Vás určitě uspokojí :-) Brzy zveřejním, jem musím pořídit fotodokumentaci. Pěkný večer!

      Vymazat
  3. Milá Báro, vlastně je to prvně, co mě tahle knížka zaujala. Už jsem na ni mockrát narazila, ale myslela jsem si, že je to jen seshromáždění dietních receptů, ale vidím, že jsem se mýlila. Určitě si ji seženu a pořádně proštuduju. Zrovna jsem včera vymýšlela nový článek a fotila svou oblíbenou francouzskou knížku "Little paris kitchen", tak ses mi strefila do "kuchtivé francouzské nálady". Skvělá inspirace! :-*
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivi, určitě to nejsou jen dietní recepty, ale i chutné. Já mám tohle jednoduché vaření strašně ráda a třeba v létě vařím spoustu jídel jen v páře. Tak snad se Ti bude kniha líbit stejně jako mě!

      Vymazat
    2. Príma, Báro, už teď jsem na ni zvědavá.
      A zapomněla jsem ti zatleskat za tvou nádhernou kuchyň. Vypadá tak překrásně! Hned bych se tam zabydlela. Stylová, jemná, vkusná, originální a čisťounká...co si přát víc? ;-)
      Krásý večer, Vivi

      Vymazat
    3. Vivi, děkuji! Už se pomalu začínám těšit na novou, ale ještě si chvíli počkám :-)

      Vymazat