sobota 3. listopadu 2012

How to live / Jak se bydlí

Pro příznivce stránek o bydlení otevírám takové mini téma bydlení. Vkládat budu (občas, protože času je málo) fotografie bydlení a třeba tipy na pěkné věci. Nepovažuji se za bloggerku, s tím jsem ani tento blog nezakládala, takže se v tomto ohledu nebudu příliš rozšiřovat. Tato sekce vznikla spíše pro přátele a pohodové lidi, kteří byli zvyklí za mnou chodit na MMB :-) Ať se Vám tu tedy líbí a ...

Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín.
Buddha 


For fans of housing sites I open a mini theme housing. I wil insert (occasionally, because time is short) picture of housing and tipes on nice things. I don´t consider bloggers, with this blog I didn´t rest, so in this regard I will not expand. This section was established rather for friends and relaxed people. 


* * * * * * * * * 





Podzim barevný či černobílý, přesto krásný a plný vůní.  



Mám ráda jednoduché věci a čisté linie. A taky bílou a černou barvu :-) Nicméně mojí nejoblíbenější podzimní dekorací jsou šípky. Vedou u mě prim už několikátým rokem.



Aromaterapie je proces, který mě asi nikdy nepřestane fascinovat. Je to taková životní filosofie. Zabývám se jí už několik let a stále je co objevovat. Mám ráda rostlinné esence, které nic nenahradí, protože když Vás třeba bolí hlava nebo záda, můžete si jednoduše namíchat účinné a voňavé mazání. A hlavně si ráda provoním byt nebo udělám voňavou koupel. Takže aromalampy doma nesmí chybět. A na tuhle černo-bílou jsem narazila nedávno. No není krásná? Jednoduchá, elegantní ... 
Aromalampa Sapporo zdroj




Tohle je moje letitá stálice zakoupená pár let nazpět v Tchibu. 


No a tahle dvojice taky není k zahození, co říkáte?
Aromalampa černa / bíla lesk ovál








Nebo snad tyhle? Zdroj


14 komentářů:

  1. Baru, moc děkuju za sebe a za další spoustu Žen, které k Vám, stejně jako já, nakukují a ne se závistí, ale s radostí obdivují a inspirují se Vaším osobitým stylem pro bydlení. Líbí se mi minimalismus ve Vašem pojetí, vzdušnost a čistota Vašeho ,,mikrokosmu" :)
    Díky za krásné fotografie naší zemičky, které mě zahřejí u srdce, v případě, že jsem místo navštívila nebo nakopnou, abych sbalila ranečky a vydala se s rodinkou na výlet :)
    Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Moniko, děkuji za krásná slova a ráda Vás tu budu potkávat. Třeba s novou inspirací nebo zkrátka jen tak u fotek. Chystám nějaké vánoční tvoření, tak už abych na tom začala pracovat. Pěkný večer.

      Vymazat
  2. já mohu s paní Monikou jen a jen souhlasit. Já jsem dnes po delší době koukala na MMB a vaše inspirativní zdařilé fotografie nikde...ale jsem ráda, že o vaše fotografie nepřijdeme úplně. ráda sleduji Váš "blog" delší dobu a těším se na další inspiraci, nové výletní cíle, a hlavně na Vaše fotografie jako takové :-)
    přeji hodně zdařilých nových snímků
    Bára Jirsová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, jsem ráda za takové milé psaní a doufám, že zde najdete inspirací víc než dost. Děkuji a budu se těšit.

      Vymazat
  3. Anoooo! Ani nevíš, moje milá Báro, jak jsi mě potěšila! Tvůj styl a vkus je prostě božský! Mám z téhle tvé "nové sekce" velkou radost. Těším se na další a další a další inspiraci! ;-)
    yinyang.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá Vivi, to je opravdu velmi milé číst tyhle řádky. Jsem poctěna! Snad Tě nezklamu, i když rozjíždět ve velkém to opravdu nechci. Jen pár drobností :-)

      Vymazat
  4. Taky se přidávám k ženám z MMB a děkuji za Vaše obrázky. Zjistila jsem, že jsou pro mě velkou inspirací, relaxem a duševní potravou. Těším se na Vaše "mini téma bydlení" a přidala bych "mini téma vaření", protože ty Vaše recepty a bylinky jsou úžasné.Vlastně jako všechno,co děláte, prostě pro mě jste osobnost. Přeji hodně úspěchů a těším se.....Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano, moc děkuji. Je to pro mě čest. Já se tak rozhodla až dnes, že založím na blogu tohle mini téma, kam budu vkládat střípky z bydlení. Jednak na popud stálých příznivců a hlavně jsou věci, u kterých není důvod se jich vzdávat a mě tohle opravdu baví. Akorát s tím vařením Vás zklamu, ale kdo ví, třeba se jednou dokopu a dokončím tu kuchařku :-)

      Vymazat
  5. Barunko, včerejší pohodové téma jako stvořené pro podzimní dny, které mám hrozně moc ráda. Čas zklidnění, rozjímání, těšení se na advent. Z fotek vyzařuje klid a ticho. Vůbec bych netypovala, že jsou u vás 2kluci. Ti naši raubíři mě moc číst moje knížky nenechají, ale užívám si toto neopakovatelné období a jsem ráda, že jsem zase mohla oprášit své knihy z dětství a znovu si je s kluky čtu a je to krása.
    Knihy uzavřené v policích mi přijdou super praktická věc. My máme knihovnu Billy z Ikey a mrzí mě, že na ni dvířka nejdou, protože bych si ušetřila spoustu času s úklidem. A když sedím teď před naší otevřenou a dívám se na fotku Vaší, tak z ní cítím klid.
    Často si říkám, že kdybyste někdy hledala paní na úklid, pracovala bych u Vás i zadarmo :)vždyť to se musí uklízet samo!!! A pak zbývá čas i na jiné věci, že? :)))
    Krásný den, Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, akorát že takto to u nás vypadá, jen když děti nejsou doma nebo spí :-) Je pravda, že včera jsem si něco málo přečetla, protože děti byli s tátou venku. To si potom můžu takto uklidit a užít si chvilku klidu. A zavřená knihovna je super věc. Jinak bych ty knihy tak 100x za den uklízela, protože právě knihovna toho mladšího přímo magicky přitahovala :-) Výhoda takového interiéru je opravdu velmi snadná údržba. Během chvilky uklizeno! Mějte se hezky.

      Vymazat
  6. Dobrý den ,nedá mi to nereagovat na krásné aromalampy.Byla jsem jednou na přednášce u pí.Hanky Tomáškové a ta vysvětlovala ,že u aroma. lampy má proudit to světlo ,proto ona má ten vršek ze skla.Posílám odkaz http://www.aromaterapie-cakry.cz/produkty/aromalampy.htm .Krásný den.Karla

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím, Karlo, u aromaterepie je úplně jedno jak proudí světlo, jde tam přece prioritně o vnímání vůně. Takže v tomto ohledu je to úplně jedno. Výhodou skleněné misky je to, že se lépe čistí, toť vše :-) Ovšem mnohem důležitější je právě zdálenost misky od svíčky, aby nedocházelo k přepalování. A když půjdu do důsledku, při dodržování správných zásad aromaterapie k přepalování nedojde, protože správná doba, po kterou má lampa hořet je max. 15 minut, poté se má krátce vyvětrat. A když pokaždé keramickou misku vymyjete, aby tam nezůstávaly zbytky oleje, není se čeho obávat. Krásný den i vám!

    OdpovědětVymazat
  8. Aromalapmy jsou krásné - jen k nim zatím nemám vztah, tak jsem ještě žádnou nepořídíla. Připadá, že jsme pořád ve shonu a ten klid a vůni bych si nevychutnala.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je velká škoda! I ve shonu se dá ale přibrzdit, ale je pravda, že trochu pohody a klidu by to k tomu chtělo :-) Nicméně já mám někdy aromalampu zapálenou i při práci, vůně dokáže pěkně "nakoupnout" :-)

      Vymazat