čtvrtek 15. listopadu 2012

Adventní svícení

Tak jsem dnes koukala na nějaké jednoduché adventní svícny jako inspiraci pro výrobu toho mého. Jak jinak než v minimalistickém stylu a chci se s Vámi podělit o pár moc pěkných inspirací.


Přiznám se, že ne všechny půjdou doma vyrobit, ale některé určitě ano. Já se na ten svůj chystám právě o víkendu. Představu už mám, ale třeba to všechno dopadne jinak. Určitě se s letošním adventním svícnem podělím i s Vámi.
 


 Tyhle dva doma určitě zvládnete! Květináčky s mechem a svíčkami jsou jednoduché a elegantní a na ten druhý betonový v industriálním stylu najdete postup výroby zde
Škoda, že se mi nechce míchat beton :-)



 Tohle se mi líbí moc! Jenže něco takového by znamenalo, že se nic tvořit nebude.




 Tento svícen možná není přímo adventní, ale vypadá naprosto skvěle. Alespoň mě se líbí.


Zdroj
Nádherný! Zdroj

Zdroj

Zdroj 


 A tady je ten náš letošní adventní. Nevím, jestli je zrovna minimalistický, ale je přesně takový, jaký jsem ho chtěla mít. Netradičně jsem použila velké čajové svíčky od Broste, protože se mi prostě líbily jak barevností tak velikostí, kousek organzy, betonové jablíčko (nechtělo se mi míchat beton, takže je koupené), pár polystyrenových perliček a klasických perliček, nějaká ta hvězdička .... no, to už váženě není minimalistický :-) Jednotlivé dekorace pocházeji z IC SOHO - Accesorries.
 



A jak jste na tom Vy? Už máte vymyšleno, jaký advent budete letos tvořit, nebo prostě jen koupíte hotový? Ať již tak či onak, přeji Vám kreativní náladu při tvoření nebo šťastnou ruku při nákupu.


11 komentářů:

  1. Mě se nejvíce líbí ten první a ten poslední.Jinak mám ráda hlavně ruční tvorbu "hand made", takže ten Váš,Baru,bude nejhezčí a těším se na něj.Bude jiný než vloni? Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, chápu, mě to k té moderně a strohosti táhne pořád více, asi proto, že mám tak bohatý život na zážitky :-))) Původně jsem myslela, že nechám od loňska ten IKEA, ale dneska jsem koupila svíčky a nějaké jednoduché dekorace a zítra se do něj pustím. Ale nečekejte zázrak, víte jak to mám s tvořením? Rychle a jednoduše :-) Děkuji za návštěvu a pěkný podvečer!

      Vymazat
    2. Jééé, svícínek je krásný, ten se Vám povedl.Mám ráda tyto barvy a ještě k tomu je to vlastní originál!!!Takovou krásu bych nikdy nevymyslela, a proto zde moc ráda chodím a obdivuji všechnu tu Vaši krásu. Vždycky jste Baru tíhla k minimalistickému stylu a tvoření, nebo to vzniklo postupem času? Jinak nejvíce obdivuji Vaše bydlení, ta jednoduchost a bílá barva mě dostaly.Krásný večer. Jana

      Vymazat
  2. Milá Jano, minimalismus mě postihl několik let nazpět, vždycky jsem tíhla k jednoduchým věcem, ale postupem času jsem ubírala a ubírala a k této podobě jsem se dopracovala tak 3 roky nazpět. O adventu jsem dlouho přemýšlela, líbí se mi moc jen ty kovové, žádná "cingrlátka" kolem, ale nakonec vzniklo to, co vzniklo :-) Děkuji moc za návštěvu a mějte krásnou neděli!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda jednoduché věci. Teď hledám dárek-jednoduchou šperkovnici. Můžu se zeptat, jak by podle Vás vypadala jednoduchá a minimalistická šperkovnice?Také přeji krásnou neděli. Jana

      Vymazat
    2. Mě by se líbilo něco takového http://www.westelm.com/search/results.html?words=jewelry%20boxes Tady bych si určitě vybrala :-)

      Vymazat
    3. A tohle je taky nádhera :-) http://ringoblog.com/ring-accessories/west-elm-jewelry-boxes-for-women-medallion-jewelry-boxes/

      Vymazat
    4. No ty jsou nádherný,i já bych mohla takové mít. Díky za tip!Že bych oslovila ježíška?

      Vymazat
    5. Na to je právě nejvhodnější čas! :-)

      Vymazat
  3. Baru,celý den dnes přemýšlím nad adventním věncem a protože "ujíždím" stejně jako ty na minimalistickém interiéru, narazila jsem na tvé stránky. Máme byt celý šedobílý,k tomu nový jídelní stůl v bílém lesku, takže volba berev vánočních dekorací je jako každý rok jasná....stříbrnošedobílá. Tvůj "věnec" je překrásný, něco takového si představuji. Jen potřebuji podlouhlý obdelníkový .....snad se mi podaří tak krásně jako tobě. Jsi šikulka !!!! Jdu hledat inspiraci :-) evca82 (emimi)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já jen poskládala zakoupené komponenty :-) Ale už se těším, až zapálím první svíčku. Děkuji za návštěvu a pěkný den!

      Vymazat