pátek 7. února 2014

Deník Dity P.

Náhody prostě neexistují! Kuchařské umění Dity P. šlo od začátku mimo mě. Možná je to takový můj nesmyslný předsudek, že to, co dělají všichni, já prostě dělat nebudu. Pořad se stal hitem, všude se o tom psalo a mluvilo a já zaujala pózu, že tohle fakt ne. No a ve středu jsem byla na velmi příjemném obědě s kamarádkou, která mi říkala, že kuchařka je opravdu skvělá a ať se na ni jdu aspoň kouknout  do knihkupectví. Přiznám se, že mě lákaly víc ty fotky než recepty, protože já strašně nerada vařím podle receptu. Ráda dělám věci po svém. No a potom přijdu domů a koukám, že Jane právě dělala pudink podle Dity P.  Dvě Dity P. během jednoho dne ... to už pro mě bylo tedy k zamyšlení, že bych ty svoje hloupé předsudky mohla opustit a ve čtvrtek odpoledne jsem pudink uvařila taky. Já sice pudinková nejsem, ale piráti jo. Trochu jsem trnula, jestli mi vanilkový s banánem projde, protože jak v tom není čokoláda tak je to špatný. A světe div se! Ten pudink totiž chutnal i mě.






A protože jsem hračička, tak jsem si asi víc užila to focení než vaření, ale je mi jasné, že pudink z pytlíku už nekoupím. Recept se mi nechce vypisovat, tak na něj koukněte sem. A já vážně přemýslím, že si zajdu koupit Deník Dity P.

Pěkný víkend!

Foto © Barbora Grünwaldová  
Fotografie podléhají autorskému zákonu. 

31 komentářů:

  1. Na některém z blogu jsem psala, že paní Dita mě vůbec neoslovila. Neviděla jsem, ani jeden díl. Možná taky proto, že se o tom hodně mluvilo a všude samá reklama. A v tomhle případě nejdu z davem. Pudink mám taky ráda a ten Váš vypadá moc dobře. Hezký den, Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, já taky neviděla ani jeden díl. Dokonce když jsem někde viděla Dita P. okamžitě jsem odcházela. Ale někdy jsou to právě jen zaujaté pózy způsobené možná tím davovým šílenstvím. Moc reklamy taky škodí. Prvotní boom opadl a ta paní asi vařit umí. Takže já si knihu pořídím, hlavně kvůli těm fotografiím :-) Pěkný víkned!

      Vymazat
  2. Tak že by nás všechny zlomil pudink? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě určitě nezlomil pudink, ale spíš fakt, že nemusím hned všechno odsoudit než to vyzkouším :-)

      Vymazat
  3. Báro, knížku už mám přes rok a o Ditě vím min. 10 let, možná víc. Ještě z dob kdy šéfovala Apetit a vždycky se mi její recepty líbily. Takže mně ani nepřišlo, že by teď probíhala nějaká obří reklamní kampaň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že pořad ji zviditelnil hodně. No ale naštěstí nejsem zase tak zatvrzelá a její kuchařka nemusí být vůbec špatná.

      Vymazat
  4. Knížka je krásná, myslím, že Dita chtěla, aby to nebyly JEN recepty, ale také dobrý estetický počin. Mám ji dlouho, protože jsem trochu šílená a mám kuchařky moc ráda, ještě šílenější je, že podle nich skoro nevařím, jen čtu, prohlížím a to mě baví.
    Vaše fotky jsou nádherné.......martina

    OdpovědětVymazat
  5. Baru, opět boduješ!!! Jako bys ve valné části příspěvku psala o mě:-) Sice nemohu posoudit, jak to chutnalo, ale nafotila jsi to luxusně!!! To by mohlo navnadit někoho a pozvat si tě k nafocení kuchařky:-D

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem se na ten pořad těšila, ale po pár dílech jsem to vzdala, její rodinný klan mi začal dost vadit....Ale kniha, tak to je jiná. Jednak je krásně graficky udělaná a hlavně ty fotky! A nakonec i ty její soukromé příběhy jsou moc pěkně napsané mnohem hlubší než jak je podala v TV. A pudink už nikdy z pytlíku! Hezký víkend Baru:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani a to je přesně to proč mě ta kniha láká! On i ten obyčejný pudink se s tím pytlíkovým nedá srovnat, je nadýchaný a opravu moc dobrý :-) Pěkný víkend i Tobě!

      Vymazat
  7. První reklamní kampaň mě nechala chladnou, pak to na mě pořád skákalo na facebooku, jak to všichni přátelé lajkovali. A já, ač to mám jako Bára, jsem shlédla jeden pořad a řekla si - něco na té Ditě je! Pořady jsem viděla nakonec asi tři, a kuchařku si přála k vánocům. Ježíšek ji přinesl a já jako bývalá redaktorka se kochala! Krásná kniha - krásné fotky! Není to obyčejná kuchařka, je to skutečně deník. A protože je paní Dita P. zhruba tak stejně mladá jako já, její vzpomínky na dětství mě dojaly. Fotky z jejího dětství jsou jako od našich z krabice :-) A recepty? Fungují! A když to člověk na těch fotkách vidí, opravdu má chuť vařit, je to koncert! A nejlepší je vajíčková pomazánka :-) Pěkný víkend všem! Já se chystám na hovězí po burgundsku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už mám jasno. Rozhodně si ji koupím! Už jen pro tu její "přidanou" hodnotu. Pěkný víkend!

      Vymazat
    2. A hovězí po burgundsku je v troubě :-) Voní krásně! Těším se na oběd! Pěkný víkend a dobrou chuť k nedělnímu obědu.

      Vymazat
    3. My dnes máme s klukama pyžamový den :-D Dobrou chuť!

      Vymazat
  8. Báro, váše fotky jsou opět naprosto dokonalé. Recepty Dity P.mám v oblibě. Jsou vyzkoušené, realizovatelné a mají vždy nějakou přidanou hodnotu. Při nákupu její kuchařky jsem už šla najisto.Mám ji i s podpisem autorky a mám ji ráda. Není to jen kuchařka, ale i estetický zážitek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se na ten estetický zážitek opravdu moc těším! Díky, Táňo :-)

      Vymazat
  9. Krásné fotky. Domácí pudink jsem dělávala synovi, když byl malý, chtěla jsem pro něj to nej. :-) Takže vše bio. Dnes je bez mléka a bez vajíček, tak vaříme jiné dobroty. :-) O kuchařce jsem kdysi uvažovala, ještě před tím boomem, ale po shlédnutí jednoho dílu v TV a čtení receptů na webu jsem zjistila, že my jsme s vařením už trochu jinde a zase tak obohacující by to už pro nás nebylo, i když fotky budou jistě pěkné.

    OdpovědětVymazat
  10. Pudink vypadá dobře, hezky jsi to pirátům připravila. Já bych jim tam tu čokoládu určitě dala. Bylo by to ještě chutnější a barevnější.
    Škoda, že pudink nejím. Kuchařku si nekoupím, já počkám na tu tvoji se skvělými recepty a fotkami....třeba možná jednou asi bude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nechci Ti brát iluze Jani :-) Ale třeba se dočkáš. Pěkný víkend!

      Vymazat
  11. No a kdyby sis ji pořídila dnes u Dobrovskýho v Brně, mohla jsi ji mít rovnou s autogramem ;-) osobně- recepty jsou výborný, ale její hlasový projev je pro mě katastrofický, jediná možná varianta titulky, nebo časopis :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, však taky pořídila a autogram mám přímo na stránce s pudinkem :-D Akorát mi ji tam koupila kamarádka. Já jedu za kulturou až dnes ;-)

      Vymazat
    2. Baru, máš, máš :-) Dita byla moc milá, tak jsme jí pochválily její recepty a pak jsme si zašly na cafe do Cafe Placzek - prima! Děkujeme za doporučení.

      Vymazat
    3. A já děkuju za koupi knížky! Kdy se domluvíme na předání? Pošlu mail ... A pěknou neděli.

      Vymazat
  12. Pudink je prima věc, já nedávno objevila tento čokoládový a můžu ho jedině doporučit ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já a mléčné výrobky to nejde moc dohromady, ale občas si dám.

      Vymazat
  13. Hanka Francová10 února, 2014

    Baru, také mám Deník Dity P. a je to právě pro mne ta oblíbená "listovací" knížka :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, naprosto tomu rozumím. Konečně jsem ji mohla posoudit sama a je úžasná!

      Vymazat
  14. kuchařku mi nadělil ježíšek celkově miluju kuchařky, ráda si jimi i jen tak listuju :-) a recepty Dity jsou super - puding také u nás vede. ale třeba její králík či krůta na šalotkách, atd. noo mňaam :-) tak ať vám doma jen chutná :-) Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, už ji mám taky doma i s věnováním a nestáčím koukat. Jen listuji a kochám se! Jak jsem mohla být tak omezená? Konečně se zase těším, že něco uvařím.

      Vymazat